Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím

Tak toto je opravdu pochoutka. Mé oblíbené jídlo, které bych mohla jíst i každý den, pokud by mi ho samozřejmě měl stále kdo navařit. Nejlepší je to čerstvé, ale pro mě ani den staré to není špatné. Určitě vyzkoušejte, bramborové těsto se dá naplnit čímkoliv. Já dělávám střídavě naslano a nasladko. Pokud máme doma čerstvé domácí ovoce, například jahody nebo švestky, tak i ty dám dovnitř. Pokud dělám naslano, podávám k tomu opraženou cibulku a zelí. Už jen při psaní receptu mi jdou sliny. Autor: Lenulka

Přidal:LENULKA, 28.3.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím

Suroviny

Bramborové těsto :
800 gbrambor
300 ghrubé mouky
2 ksvejce
špetkasůl
úzené na plnění
Suroviny na zelí :
500 gkyselé zelí
1 kscibule
dle potřebysádlo

Postup přípravy

  1. Den předem uvařené brambory ve slupce oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme hrubou mouku, sůl a vejce a zpracujeme těsto.
    Uzené maso nakrájíme na malé kostičky.
  2. Z těsta uděláme váleček, ze kterého odkrajujeme a děláme placičky, na které dáme lžíci uzeného masa a zabalíme a uděláme větší kuličky.
    Vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut.
  3. Zelí zalijeme vodou a uvaříme. Mezitím si osmažíme cibuli na trošce sádla. Zelí slijeme a zamícháme osmaženou cibulku.
  4. Uvařené knedlíky servírujeme na talíř se zelím a dozdobíme osmaženou cibulkou.