NejRecept.cz Přílohy Knedlíky Bramborové Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím
Recept Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
LENULKA    ·   28.3.2017

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím

Tak toto je opravdu pochoutka. Mé oblíbené jídlo, které bych mohla jíst i každý den, pokud by mi ho samozřejmě měl stále kdo navařit. Nejlepší je to čerstvé, ale pro mě ani den staré to není špatné. Určitě vyzkoušejte, bramborové těsto se dá naplnit čímkoliv. Já dělávám střídavě naslano a nasladko. Pokud máme doma čerstvé domácí ovoce, například jahody nebo švestky, tak i ty dám dovnitř. Pokud dělám naslano, podávám k tomu opraženou cibulku a zelí. Už jen při psaní receptu mi jdou sliny. Autor: Lenulka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Bramborové těsto :

800 g
brambor
300 g
hrubé mouky
2 ks
vejce
špetka
sůl
úzené na plnění

Suroviny na zelí :

500 g
kyselé zelí
1 ks
cibule
dle potřeby
sádlo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Den předem uvařené brambory ve slupce oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme hrubou mouku, sůl a vejce a zpracujeme těsto.
    Uzené maso nakrájíme na malé kostičky.
  2. Z těsta uděláme váleček, ze kterého odkrajujeme a děláme placičky, na které dáme lžíci uzeného masa a zabalíme a uděláme větší kuličky.
    Vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut.
  3. Zelí zalijeme vodou a uvaříme. Mezitím si osmažíme cibuli na trošce sádla. Zelí slijeme a zamícháme osmaženou cibulku.
  4. Uvařené knedlíky servírujeme na talíř se zelím a dozdobíme osmaženou cibulkou.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář