NejRecept.cz Přílohy Knedlíky Bramborové Bramborové knedlíky s uzeným a kysaným zelím. Stará dobrá klasika, kterou musíte vyzkoušet.
Bramborové knedlíky s uzeným a kysaným zelím. Stará dobrá klasika, kterou musíte vyzkoušet.
Recept Bramborové knedlíky s uzeným a kysaným zelím. Stará dobrá klasika, kterou musíte vyzkoušet.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Blanča

Dnes jsme měli u nás doma velkou dobrotu. K obědu jsem připravila plněné bramborové knedlíky, které si zamilovala celá rodina. Recept na knedlíky je univerzální. Můžete je plnit čímkoliv. Já jsem se rozhodla pro uzené maso.

Blanča Blanča    ·   2.9.2024

Bramborové knedlíky s uzeným a kysaným zelím. Stará dobrá klasika, kterou musíte vyzkoušet.

Dnes jsme měli u nás doma velkou dobrotu. K obědu jsem připravila plněné bramborové knedlíky, které si zamilovala celá rodina. Recept na knedlíky je univerzální. Můžete je plnit čímkoliv. Já jsem se rozhodla pro uzené maso.

30 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny

Knedlíky

700 g
brambory
1 ks
vejce
300 g
hrubá mouka
podle chuti
sůl
podle potřeby
uzené maso

Zelí

podle potřeby
kysané zelí
podle chuti
celý kmín
podle potřeby
sádlo
podle potřeby
hladká mouka
podle potřeby
cibule
podle potřeby
voda
podle chuti
sůl
podle chuti
cukr
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

Bramborové knedlíky jsou vděčným obědem i večeří. Pokud máte čas, klidně si je připravte do zásoby. Neuvařené knedlíky můžete vložit do mrazáku, kde vám vydrží několik týdnů až měsíců. V případě potřeby je jen rozmrazíte a během několika minut uvaříte.

  1. Den předem si uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Následující den je oloupeme a nastrouháme na struhadle.
  2. K bramborám přidáme vejce, mouku a sůl a vypracujeme těsto, ze kterého si postupně odkrajujeme menší části a plníme je uzeným masem.
  3. Naplněné knedlíky vložíme do osolené vroucí vody. Poté, co vyplavou na povrch, je vaříme ještě 5 až 8 minut.
  4. Kysané zelí dáme do tlakového hrnce, přidáme kmín a vodu, a vše necháme vařit alespoň 20 minut.
  5. Když je zelí hotové, přeložíme jej do klasického hrnce a zahustíme jíškou, kterou si připravíme tak, že na sádle opečeme cibuli a hladkou mouku. Směs zalijeme vodou, promícháme a vlijeme do zelí. Vše spolu povaříme, dochutíme solí a cukrem, a podáváme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář