Bramborové koule plněné uzeným masem

Recept Bramborové koule plněné uzeným masem
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Ten, kdo vymyslel tuhle božskou manu, ten by podle mě zasloužil metál, ba co dím, rovnou dva metály. Tohle prostě člověk žere a žere a už nemá, kam by to dal a pořád žere... S těstem se pracuje luxusně, naplnit můžete čímkoliv, i nasladko i naslano a stále to je tak neuvěřitelně dobré, že celá porce zmizí z talíře za pár vteřin. Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

500 gve slupce uvařených brambor
150 ghrubé mouky
50 gdětské krupičky
1 ksvejce
1 lžičkasoli
600 guzeného masa (na kostičky)

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Brambory (den předem uvařené) nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, sůl, mouku a krupičku a zpracujeme hladké nelepivé těsto. V případě potřeby ještě přidáme trochu mouky. Pracujeme rychle, bramborové těsto má tendenci dlouhým stáním řídnout! 
  2. A z tohoto základního těsta si můžeme uválet klasické velké šišaté knedlíky, ukoulet malé knedlíčky, plnit a rolovat naslano nebo nasladko, co hrdlo ráčí...
  3. V případě výše zmiňovaných bramborových koulí s uzeným masem si z těsta vyválíme silného hada, nakrájíme na plátky, každý jednotlivě roztlačíme dlaní na pomoučené pracovní ploše, do středu každé placičky dáme asi lžíci uzeného masa a zabalíme jako buchtičku. Důkladně spojíme a pokoulíme v dlaních.
  4. Vhazujeme do vroucí osolené vody a ihned odspodu nadzvedneme vařečkou, aby nepřisedly ke dnu. Vaříme cca 15-20 minut.
  5. Hotové vylovíme vařečkou nebo cedníkem a ukládáme do mísy. Mírně prochladlé pomastíme, aby neokorávaly.
  6. Nejúžasnější jsou ve společnosti dušeného bílého zelí a restované cibulky.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit