Bramborové lasagne

Už Vás omrzely tradiční sýrové lasagne nebo lasagne plněné mletým masem? Vyzkoušejte falešné lasagne z brambor. Autor: Triniti

Přidal:, 31.10.2014
Kategorie: Lasagne, Vepřové, Maso, Těstoviny, Oběd
Recept Bramborové lasagne

Suroviny

Budeme potřebovat:
8-10 ksvětší brambory
300 gvepřové karé
2 ksvejce
2 ksvětší cibule
200 mlsmetana (30%)
40 gmáslo
2 lžícehladká mouka
tymián
zelená cibulka
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. Vajíčka si rozšleháme spolu se špetkou soli a pepřem. Zalijeme je smetanou a promícháme. Přidáme mouku a za stálého míchání si uděláme zálivku - nesmíme mít hrudky.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Maso si nakrájíme na tenší plátky - můžeme je i mírně vyklepat.
  3. Brambory a cibuli si nakrájíme na tenší kroužky.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Zelenou cibulku (pírka) si nakrájíme na jemno.
  5. Připravíme si formu na pečení, kterou vymažeme máslem. Poklademe vrstvu brambor (můžeme i několik vrstev na sebe), navrstvíme polovinu zálivky a posypeme tymiánem a zelenou cibulkou.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Poklademe kousky masa a navrstvíme znovu brambory a cibuli. Zalijeme zbylou vaječnou zmes.
  7. Takto navrstvené falešné lasagne pečeme při teplotě 190 stupňů cca 40 - 50 minut.
  8. Podáváme teplé s čerstvou nebo nakládanou zeleninou. Dobrou chuť!