Bramborové lasagne

Už Vás omrzely tradiční sýrové lasagne nebo lasagne plněné mletým masem? Vyzkoušejte falešné lasagne z brambor. Autor: Triniti

Přidal:, 31.10.2014
Kategorie: Lasagne, Vepřové, Maso, Těstoviny, Oběd
Recept Bramborové lasagne

Suroviny

Budeme potřebovat:
8-10 ksvětší brambory
300 gvepřové karé
2 ksvejce
2 ksvětší cibule
200 mlsmetana (30%)
40 gmáslo
2 lžícehladká mouka
tymián
zelená cibulka
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. Vajíčka si rozšleháme spolu se špetkou soli a pepřem. Zalijeme je smetanou a promícháme. Přidáme mouku a za stálého míchání si uděláme zálivku - nesmíme mít hrudky.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Maso si nakrájíme na tenší plátky - můžeme je i mírně vyklepat.
  3. Brambory a cibuli si nakrájíme na tenší kroužky.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Zelenou cibulku (pírka) si nakrájíme na jemno.
  5. Připravíme si formu na pečení, kterou vymažeme máslem. Poklademe vrstvu brambor (můžeme i několik vrstev na sebe), navrstvíme polovinu zálivky a posypeme tymiánem a zelenou cibulkou.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  6. Poklademe kousky masa a navrstvíme znovu brambory a cibuli. Zalijeme zbylou vaječnou zmes.
  7. Takto navrstvené falešné lasagne pečeme při teplotě 190 stupňů cca 40 - 50 minut.
  8. Podáváme teplé s čerstvou nebo nakládanou zeleninou. Dobrou chuť!