Bramborové lokše pečené v troubě
Bramborové lokše pečené v troubě. Nemusíte dlouho stát za sporákem a máte hned hotové všechny najednou.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
5-6 ksbrambory (cca 450 g)
1 ksvajíčko
100 ghladká mouka
1 lžíceolej nebo sádlo
sůl a pepř
vajíčko na potření
- Brambory očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě do měkka - klasicky připravíme bramborovou kaši, kterou dochutíme solí a pepřem. Necháme vychladnout, přidáme vajíčko a hladkou mouku. Na závěr přidáme olej nebo sádlo a znovu propracujeme.
- Na pracovní desce z připraveného těsta oddělujeme menší kousky, které zpracujeme na placku, přendáme ji na papírem vyložený plech, propícháme vidličkou a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca 15 minut - záleží však na tloušťce a velikosti placky.
- Jednoduché a chutné placky, které můžete podávat jako přílohu nebo jako hlavní chod s omáčkou, dresinkem nebo potřené máslem, případně nasladko - posypané mákem, cukrem nebo tvarohem.
KOMENTÁŘE K RECEPTU