NejRecept.cz Část dne Oběd Bramborové lokše posypané mákem
Bramborové lokše posypané mákem
Recept Bramborové lokše posypané mákem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Marta Mlyn

Když vám zůstanou od včera vařené brambory a nechcete je vyhodit. Nemusíte se bát, že byly s mlékem nebo i s máslem, to vůbec nevadí. Přidáte pouze mouku a zpracujete, vytvarujete tenké lokše, které jsem zvykla péct na staré plotně, ale dnes je peču jen na suché pánvi. Sice jsou jiné než z plotni, ale jsou také fantastické. Autor: Marta

Marta Mlyn    ·   22.11.2017

Bramborové lokše posypané mákem

Když vám zůstanou od včera vařené brambory a nechcete je vyhodit. Nemusíte se bát, že byly s mlékem nebo i s máslem, to vůbec nevadí. Přidáte pouze mouku a zpracujete, vytvarujete tenké lokše, které jsem zvykla péct na staré plotně, ale dnes je peču jen na suché pánvi. Sice jsou jiné než z plotni, ale jsou také fantastické. Autor: Marta

Sdílet na Facebooku
Suroviny
brambory
hladká mouka
sůl
máslo
mák
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory, které nám zbyly od včera, vložíme do mikrovlnky trochu ohřát a vypracujeme je rukama. Přimícháme do nich tolik hladké mouky, kolik brambory seberou. Ne však mnoho, aby těsto nebylo příliš tvrdé. Přidáme trochu soli, ale ne mnoho, protože pak těsto řídne.
  2. Těsto si rukama vypracujeme a uděláme váleček asi o průměru 6 cm, který pak rozdělíme na části asi 2,5 - 3 cm. Z každé části zpracujeme bochánek, který rozválíme na kruh a pečeme na suché pánvi z jedné i druhé strany.
  3. Opečenou lokši pak pomastíme rozpuštěným máslem.
  4. Konzumujeme ji buď čistou s kyselým mlékem nebo posypanou mákem. Je to výborná pochoutka.
  5. Pokud nemáme hotové brambory, tak si je uvaříme a podusíme, nebo je uvaříme ve slupce, očistíme a protlačíme přes síto, tak by se měli správně dělat.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář