Bramborové mušle - fantastická netradiční příloha

Pokud vás omrzely klasické přílohy, jako bramborová kaše, dušená rýže nebo hranolky, zkuste připravit bramborové mušle. Jsou velmi chutné a pokud místo oleje použijete máslo, budou ještě lepší. Brambory stačí překrojit na polovinu, následně nakrájet menší zářezy, do kterých střídavě pokladete rajčata a šunku, celé osolíte a okořeníte kořením, které máte rádi a máte chutnou přílohu hotovou.

Přidal:admin, 28.4.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy
Bramborové mušle - fantastická netradiční příloha

Suroviny

1 kgbrambory
50 gmáslo
100 gstrouhaný sýr
1-2 ksrajčata
70 gšunka
podle chutisůl a pepř
podle chutikoření na brambory

Postup přípravy

  1. Menší brambory očistíme, omyjeme a překrojíme na polovinu.
  2. Z jedné strany uděláme menší zářezy, do kterých budeme střídavě ukládat na malé kousky nakrájenou šunku a na tenké plátky nakrájené rajče.
  3. Takto "poskládané" brambory uložíme na papírem vyložený plech na pečení, posypeme solí, pepřem a kořením na brambory, případně jiným, které máte rádi.
  4. Na každý kousek dáme malý kousek másla a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby.
  5. Pečeme při teplotě 180 stupňů dozlatova. Těsně před koncem pečení ještě vrch posypeme strouhaným sýrem.

Zdroj: Vk