Bramborové noky se slaninou a brynzou

Jemné bramborové těsto v kombinaci s brynzou a slaninou. Vynikající pochoutka, zapečená v troubě. Mňam!

Přidal:, 4.2.2015
Kategorie: Zapečené, Gnocchi, Noky, Těstoviny, Oběd, Přílohy
Recept Bramborové noky se slaninou a brynzou

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kgbrambory
1 lžícesůl
250 gpolohrubá mka
2 lžícemáslo
150 gbrynza
200 mlzakysaná smetana
100 gslanina

Postup přípravy

  1. Brambory si umyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Dáme si je vařit do osolené vody. Uvařené brambory přecedíme a připravíme si z nich bramborovou kaši. Přidáme máslo, osolíme a promícháme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto, ze kterého si následně zpracováváme noky.
  3. Zakysanou smetanu si zamícháme s brynzou a slaninu si opražíme na pánvi.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Do formy na pečení si dáme noky, polijeme je připravenou směsí smetany a brynzy, posypeme opraženou slaninou a dáme do trouby zapéct do zlata. Dobrou chuť!