NejRecept.cz Těstoviny Zapečené Bramborové noky se slaninou a brynzou
Bramborové noky se slaninou a brynzou
Recept Bramborové noky se slaninou a brynzou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Gaštanka    ·   4.2.2015

Bramborové noky se slaninou a brynzou

Jemné bramborové těsto v kombinaci s brynzou a slaninou. Vynikající pochoutka, zapečená v troubě. Mňam!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

1 kg
brambory
1 lžíce
sůl
250 g
polohrubá mka
2 lžíce
máslo
150 g
brynza
200 ml
zakysaná smetana
100 g
slanina
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory si umyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Dáme si je vařit do osolené vody. Uvařené brambory přecedíme a připravíme si z nich bramborovou kaši. Přidáme máslo, osolíme a promícháme.
  2. Přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto, ze kterého si následně zpracováváme noky.
  3. Zakysanou smetanu si zamícháme s brynzou a slaninu si opražíme na pánvi.
  4. Do formy na pečení si dáme noky, polijeme je připravenou směsí smetany a brynzy, posypeme opraženou slaninou a dáme do trouby zapéct do zlata. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář