Bramborové placky se zakysanou smetanou

Tradiční hlavní jídlo, kterým neurazíte snad nikoho. Kdo nemá rád bramboračky, tak ten neví co je dobré jídlo. Zvyknu přidávat i stroužky česneku, ale bohužel minul se mi a v obchodě jsem na něj nějak zapomněla. Tentokrát to byly bramboráky bez česneku a ještě i bez majoránky, protože co si nezapíšu na papírek, v obchodě nekoupím. Ale řeknu vám, tyto byly luxusní, nechyběl tam ani česnek, ani majoránka. Byly extrémně jemné díky zakysané smetaně. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 5.1.2018
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy
Bramborové placky se zakysanou smetanou

Suroviny

6 ksbrambory
1 ksvejce
2 lžícehladká mouka
150 gzakysaná smetana
dle chutisůl, pepř
dle potřebyolej na smažení

Postup přípravy

  1. Brambory klasicky očistíme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Kdo má rád hrubší kousky brambor v plackách, tak je nastrouhá na hrubším struhadle. Přidáme vajíčko, mouku, sůl, pepř a zakysanou smetanu. Dřevěnou vařečkou promícháme a takto připravené těsto necháme asi 5 minut odstát.
  2. Promícháme ještě jednou a můžeme smažit. Smažíme na rozplálené pánvi s trochou oleje z obou stran dozlatova. Lepší jsou menší placky jako jedna velká, takže třeba trochu trpělivosti, smažení trvá déle.
  3. Vysmažené ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje a podáváme s kopečkem zakysané smetany, případně se sklenicí kyselého mléka.