SUROVINY
Těsto na šišky:
800 gbrambor
150 gpolohrubé mouky
150 gkrupice
50 gškrobové moučky
1 ksvejce
1/2 lžičkysoli
Na posypání, polití:
mletý mák
cukr moučka
rozpuštěné máslo
- Brambory oloupeme a uvaříme ve slané vodě. Poté je nahrubo nastrouháme a přidáme mouku, krupici, škrobovou moučku, sůl a vejce. Rukama zpracujeme těsto, které se téměř nelepí.
- Těsto si rozdělíme na několik částí a děláme z nich šišky. Vložíme je do vroucí mírně osolené vody a zvolna vaříme asi 5 minut.
- Vyndáme a necháme okapat. Nakonec posypeme mletým mákem, který jsme předem smíchali s cukrem a můžeme polít rozpuštěným máslem. Dobrou chuť !
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zemiakové šišky s makom.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Mákos nudli.
KOMENTÁŘE K RECEPTU