Bramborové škubánky s mákem

Špecle, šišky, škubánky, slovenské ,,šúľance,, s mákem. Už teď mi tečou sliny.

Přidal:, 10.1.2016
Kategorie: Oběd
Recept Bramborové škubánky s mákem

Suroviny

350 guvařených rozmačkaných brambor
1 ksvejce
špetkasoli
150 ghladké mouky
100 gmásla
80 gmletého máku
100 gmoučkového cukru /nebo podle chuti/

Postup přípravy

  1. Ve slupce uvařené a očištěné brambory protlačíme, přidáme vejce, sůl a mouku.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Smícháme a vypracujeme hladké těsto, ze kterého si tvarujeme tenké válečky a krájíme je na cca 3-4 cm škubánky, které vyvaříme ve vroucí slané vodě.
  3. Po uvaření necháme okapat, smícháme s máslem a mákem, který jsme si smíchali s moučkovým cukrem podle chuti. Dobrou chuť!Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky

Zdroj: Pečené, varené s Ivou