Bramborové smažené trojhránky se šunkou a sýrem
Bramborové těsto plněné šunkou a sýrem. Obalíme v klasickém trojobalu, usmažíme na rozpáleném oleji a chutná večeře nebo snídaně je hotová. Autor: Lusi
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Na bramborové těsto:
2 ksvejce
dle chutisůl
700 gstrouhané vařené brambory
250 ghrubá mouka
Náplň:
200 gplátkového sýra
200 gplátkové šunky
Na obalení:
3 ksvejce
hl.mouka na vál
sůl
strouhanka
Na smažení:
olej
- Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme, přidáme hrubou mouku, celá vejce, sůl a dobře propracujeme tužší těsto.
- Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát o tloušťce asi 1 cm, pak rozkrájíme na čtverce o rozměrech 8x8 cm.
- Na každý čtvereček dáme plátek šunky i sýra, přehneme do trojúhelníku a těsto na okrajích důkladně přimáčkneme.
- Naplněné trojhránky obalíme v rozšlehaném, osoleném vejci, pak ve strouhance a na rozehřátém oleji usmažíme po obou stranách dozlatova.
- Podáváme se zeleninovým salátem a majonézou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU