Bramborové strapačky s kysaným zelím
Výborná pochoutka. Noky/halušky/strapačky s kysaným zelím. Na vrchu osmažená slanina. To je ale dobrota.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Potřebujeme:
30 dkgbrambory
špetkasoda bikarbona
1 ksvejce
podle potřeby hrubá mouka
sůl
olej
1 kscibule
500 gkysané zelí
100 gslanina
pažitka na ozdobu
- Očistíme brambory, nastrouháme, přidáme vajíčko, špetku sody. Hrubou mouku přidáváme, dokud směs není tuhá.
- Naházíme je do slané vařící vody a uvaříme, dokud nevyplavou na povrch. Slijeme přes sítko.
- Do kastrolu dáme olej. Na oleji do hněda opražíme cibuli, přidáme podle chuti kysané zelí a spolu to osmahneme a prohřejeme. /Pozor, když zelí velmi premyjete, strapačky budou bez chuti./
- Do zelí přidáme strapačky, promícháme a na talíři ozdobíme slaninou, /kterou jsme opražili ososbitne/ a pažitkou.
- Podle chuti je můžeme polít i špekovou mastí. Dobrou chuť!
Zdroj: Pečené, varené s Ivou
KOMENTÁŘE K RECEPTU