Bramborové strapačky s kysaným zelím

Výborná pochoutka. Noky/halušky/strapačky s kysaným zelím. Na vrchu osmažená slanina. To je ale dobrota.

Přidal:, 29.3.2015
Kategorie: Oběd
Recept Bramborové strapačky s kysaným zelím

Suroviny

Potřebujeme:
30 dkgbrambory
špetkasoda bikarbona
1 ksvejce
podle potřeby hrubá mouka
sůl
olej
1 kscibule
500 gkysané zelí
100 gslanina
pažitka na ozdobu

Postup přípravy

  1. Očistíme brambory, nastrouháme, přidáme vajíčko, špetku sody. Hrubou mouku přidáváme, dokud směs není tuhá.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Naházíme je do slané vařící vody a uvaříme, dokud nevyplavou na povrch. Slijeme přes sítko.
  3. Do kastrolu dáme olej. Na oleji do hněda opražíme cibuli, přidáme podle chuti kysané zelí a spolu to osmahneme a prohřejeme. /Pozor, když zelí velmi premyjete, strapačky budou bez chuti./Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Do zelí přidáme strapačky, promícháme a na talíři ozdobíme slaninou, /kterou jsme opražili ososbitne/ a pažitkou.
  5. Podle chuti je můžeme polít i špekovou mastí. Dobrou chuť!Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou