Bramborovo brokolicové krokety

Krokety jsou velmi oblíbenou přílohou ke každému hlavnímu jídlu. Připravte si bramborovo brokolicové krokety a obyčejné už budou tabu. Autor: Triniti

Přidal:, 6.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy
Recept Bramborovo brokolicové krokety

Suroviny

Budeme potřebovat (cca 10 ks):
250 gbrambory
250 gbrokolice
1 ksvejce
150 gtvrdý sýr
sůl
pepř
Na obalení:
1 ksvejce
hladká mouka
strouhanka
olej

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Po uvaření je přecedíme a připravíme bramborovou kaši.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  2. Brokolici zbavíme stopky a hlavičky hodíme do vařící vody a vaříme 5 minut. Po uvaření přecedíme a přidáme je k bramborám. Vidličkou rozmačkáme.
  3. Přidáme vajíčko, nastrouhaný tvrdý sýr a dochutíme solí, černým nebo bílým pepřem. Spolu promícháme.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  4. Z připravené masy tvarujeme krokety, které obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Postup můžeme zopakovat, pokud je chceme mít křupavější.
  5. Obalené krokety smažíme na rozpáleném oleji z každé strany. Dobrou chuť!Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP