Bramborovo-houbový koláč

Recept Bramborovo-houbový koláč

Přidal: , 5.10.2015

Kategorie: Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jednoduchý a přitom chutný slaný koláč ... Autor: IvanK

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 5.10.2015

Kategorie: Oběd

SUROVINY

Budeme potřebovat:

1 kguvařené brambory ve slupce
250 ghladká mouka
250 gžampiony
100 gtvrdý sýr
4 ksvejce
1 lžícevegeta
1 dlvlažné mléko
1/2 kostkydroždí
1 dlrostlinný olej
1 lžícepažitka sušená

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. 4 cibule a čtvrt kila žampionů nadrobno nakrájíme a osmahneme na pánvi s deci oleje dozlatova.
  2. Kilo ve slupce uvařených, očištěných brambor nahrubo nastrouháme, přidáme čtvrt kila hladké mouky, 10 deka nastrouhaného sýra, 4 vejce, lžíci vegety nebo lžičku soli, lžíci sušené pažitky, deci vlažného mléka, půl kostky rozdrobenému droždí, osmaženou cibulku se žampiony a olejem z pánve. Místo oleje můžete použít rozpuštěnou kostku másla.
  3. Všechno pořádně rozmícháme (těsto má být polo řídké, lepkavé) a necháme hodinku kynout.
  4. Po vyskysnutí těsto vylijeme do vyššího plechu a pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů 40-50 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit