Bramborovo-houbový koláč

Jednoduchý a přitom chutný slaný koláč ... Autor: IvanK

Přidal:, 5.10.2015
Kategorie: Oběd
Recept Bramborovo-houbový koláč

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kguvařené brambory ve slupce
250 ghladká mouka
250 gžampiony
100 gtvrdý sýr
4 ksvejce
1 lžícevegeta
1 dlvlažné mléko
1/2 kostkydroždí
1 dlrostlinný olej
1 lžícepažitka sušená

Postup přípravy

  1. 4 cibule a čtvrt kila žampionů nadrobno nakrájíme a osmahneme na pánvi s deci oleje dozlatova.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Kilo ve slupce uvařených, očištěných brambor nahrubo nastrouháme, přidáme čtvrt kila hladké mouky, 10 deka nastrouhaného sýra, 4 vejce, lžíci vegety nebo lžičku soli, lžíci sušené pažitky, deci vlažného mléka, půl kostky rozdrobenému droždí, osmaženou cibulku se žampiony a olejem z pánve. Místo oleje můžete použít rozpuštěnou kostku másla.
  3. Všechno pořádně rozmícháme (těsto má být polo řídké, lepkavé) a necháme hodinku kynout.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Po vyskysnutí těsto vylijeme do vyššího plechu a pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů 40-50 minut.