NejRecept.cz Část dne Oběd Bramborovo-houbový koláč
Bramborovo-houbový koláč
Recept Bramborovo-houbový koláč
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: IvanK

Jednoduchý a přitom chutný slaný koláč ... Autor: IvanK

IvanK    ·   5.10.2015

Bramborovo-houbový koláč

Jednoduchý a přitom chutný slaný koláč ... Autor: IvanK

Suroviny

Budeme potřebovat:

1 kg
uvařené brambory ve slupce
250 g
hladká mouka
250 g
žampiony
100 g
tvrdý sýr
4 ks
vejce
1 lžíce
vegeta
1 dl
vlažné mléko
1/2 kostky
droždí
1 dl
rostlinný olej
1 lžíce
pažitka sušená
Postup receptu
Vytisknout
  1. 4 cibule a čtvrt kila žampionů nadrobno nakrájíme a osmahneme na pánvi s deci oleje dozlatova.
  2. Kilo ve slupce uvařených, očištěných brambor nahrubo nastrouháme, přidáme čtvrt kila hladké mouky, 10 deka nastrouhaného sýra, 4 vejce, lžíci vegety nebo lžičku soli, lžíci sušené pažitky, deci vlažného mléka, půl kostky rozdrobenému droždí, osmaženou cibulku se žampiony a olejem z pánve. Místo oleje můžete použít rozpuštěnou kostku másla.
  3. Všechno pořádně rozmícháme (těsto má být polo řídké, lepkavé) a necháme hodinku kynout.
  4. Po vyskysnutí těsto vylijeme do vyššího plechu a pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů 40-50 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář