Bramborovo-hrášková krémová polévka

Vynikající, zdravá a hlavně jednoduchá polévka na přípravu. Smetana zjemní chuť, ale pokud nechcete, nemusíte ji přidávat. Můžete ji zaměnit například za nějakou zdravou variantu, například za sójové nebo rýžové mléko, případně za kokosové mléko. Autor: Romča

Přidal:, 5.12.2016
Kategorie: Polévky
Bramborovo-hrášková krémová polévka

Suroviny

asi 400 goloupaných a nakrájených brambor
1 ksvelká cibule
dle potřebysůl a pepř
1 lvývaru
1 bal.smetana
kousekmásla a trocha oleje
dle chutičesnek
asi 300 g i více mraženého hrášku
podle chutiopečené kostičky uzeného masa
malý svazekčerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Na oleji a másle opečeme cibuli s bramborami, pak zalijeme vývarem.
  2. Přidáme sůl, pepř, česnek, nasekanou petrželku, povaříme a přidáme hrášek , ještě 5 minut povaříme.
  3. Rozmixujeme, přidáme smetanu.
  4. Nakonec přidáme opečené na kostičky nakrájené uzené maso.