Bramborovo-hráškové pyré a dančí maso z "pomaláčku"

Přidal: Danula Vašíčková, 7.6.2019
Kategorie: Bramborová kaše, Brambory, Maso, Oběd, Přílohy, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Dnešní pošmourné počasí by nám na náladě vážně asi moc nepřidalo, tak jsme si to "rozsvítili" aspoň na talíři... :D :D :D Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 7.6.2019
Kategorie: Bramborová kaše, Brambory, Maso, Oběd, Přílohy, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Pyré:
1 kgbrambor
1 sáčekmraženého hrášku
50 gmásla
dle chutisůl
- Hrášek uvaříme doměkka v osolené vodě a scedíme, část vývaru si ponecháme stranou na zředění.
- Část hrášku si vždy odeberu stranou a vmíchám až do hotového pyré, hezky to vypadá. Zbytek projedeme v hrnci tyčovým mixerem a zakryjeme pokličkou, aby nám zbytečně nevychladl.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky, zalijeme vodou (já zalévám již horkou), přidáme sůl a klasicky uvaříme doměkka.
- Scedíme a mačkadlem pěkně rozmačkáme, přidáme hráškové pyré a máslo, důkladně promícháme, případně zředíme vývarem na požadovanou konzistenci a nakonec vsypeme odložený uvařený hrášek a jen lehce promícháme.
- Recept na dančí maso nájdete zde: DANČÍ MASO Z "POMALÁČKU"
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zemiakovo-hráškové pyré a mäso z daniela z pomalého hrnca.
KOMENTÁŘE K RECEPTU