NejRecept.cz Přílohy Brambory Bramborová kaše Bramborovo-hráškové pyré a dančí maso z "pomaláčku"
Bramborovo-hráškové pyré a dančí maso z "pomaláčku"
Recept Bramborovo-hráškové pyré a dančí maso z "pomaláčku"
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   7.6.2019

Bramborovo-hráškové pyré a dančí maso z "pomaláčku"

Dnešní pošmourné počasí by nám na náladě vážně asi moc nepřidalo, tak jsme si to "rozsvítili" aspoň na talíři... :D :D :D Autor: Danka

15 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny
Pyré:
1 kg
brambor
1 sáček
mraženého hrášku
50 g
másla
dle chuti
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Hrášek uvaříme doměkka v osolené vodě a scedíme, část vývaru si ponecháme stranou na zředění.
  2. Část hrášku si vždy odeberu stranou a vmíchám až do hotového pyré, hezky to vypadá. Zbytek projedeme v hrnci tyčovým mixerem a zakryjeme pokličkou, aby nám zbytečně nevychladl.
  3. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky, zalijeme vodou (já zalévám již horkou), přidáme sůl a klasicky uvaříme doměkka.
  4. Scedíme a mačkadlem pěkně rozmačkáme, přidáme hráškové pyré a máslo, důkladně promícháme, případně zředíme vývarem na požadovanou konzistenci a nakonec vsypeme odložený uvařený hrášek a jen lehce promícháme.
  5. Recept na dančí maso nájdete zde: DANČÍ MASO Z "POMALÁČKU"
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář