Bramborovo-rohlíkové knedlíky

Bramborovo-rohlíkové knedlíky, vhodné k jakémukoliv masu s omáčkou. Autor: remcula

Přidal:, 23.6.2016
Kategorie: Knedlíky, Bramborové, Hlavní jídla, Přílohy
Recept Bramborovo-rohlíkové knedlíky

Suroviny

3 kusysojové rohlíky
3 kusystředně velké syrové brambory
1 kusžloutek
podle chutisůl

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemných nudličkách do mísy k rohlíkům. Přidáme žloutek a sůl a rukama vypracujeme těsto.Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  2. Tvoříme středně velké kulaté knedlíky. Vodu přivedeme k varu, osolíme ji a vkládáme knedlíky.
  3. Vaříme 8-10 minut podle velikosti knedlíků. Lépe je jeden vyndat, překrojit, abychom viděli, zda je uvařený..Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem