NejRecept.cz Pečivo Chléb Bramborový chléb pro líných
Bramborový chléb pro líných
Recept Bramborový chléb pro líných
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Chuťově je výborný. Pečivo peču velmi vzácně. Musím se přiznat, že raději ho koupím, jako bych měla připravovat rohlíky nebo housky. No musím se asi polepšit, protože tento chlebík opravdu stál za vyzkoušení. Autor: Jaja

Jaja79    ·   3.5.2021

Bramborový chléb pro líných

Chuťově je výborný. Pečivo peču velmi vzácně. Musím se přiznat, že raději ho koupím, jako bych měla připravovat rohlíky nebo housky. No musím se asi polepšit, protože tento chlebík opravdu stál za vyzkoušení. Autor: Jaja

120 min
Čas přípravy
55 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
hladká mouka
1 kostka
droždí
podle potřeby
vlažná voda
2 ks středně velké
uvařená brambora
3 lžičky
sůl
Postup receptu
Vytisknout
120 min
Čas přípravy
55 min
Čas vaření
  1. Do mísy nasypeme prosátou mouku, do středu uděláme důlek a nalijeme trochu vlažné vody, do které přidáme rozdrobené droždí. Necháme stát, aby vzešel kvásek.
  2. Následně přidáme nastrouhané brambory, sůl a přiléváme postupně vodu a vypracujeme jednotné těsto, které se odlepuje od stěn mísy. Necháme kynout při pokojové teplotě. Vody přiléváme tolik, abychom těsto neměli příliš tuhé, ale zase ani příliš řídké. Nedá se přesně říci kolik vody budeme potřebovat, záleží na kvalitě mouky, na kvalitě brambor.
  3. Když vidíme, že těsto zdvojnásobilo objem, přendáme ho na pracovní desku, kde vytvarujeme z těsta pěkný bochník, který přendáme do formy a tam ho necháme ještě kynout. Formu jsme vymastili tukem.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 250 stupňů 15 minut, potom teplotu snížíme na 190 stupňů a dopečeme 40 minut - sledujeme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář