Bramborový chléb pro líných

Recept Bramborový chléb pro líných

Přidal: Jaja79, 3.5.2021

Kategorie: Chléb, Pečivo, Snídaně, Část dne

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Chuťově je výborný. Pečivo peču velmi vzácně. Musím se přiznat, že raději ho koupím, jako bych měla připravovat rohlíky nebo housky. No musím se asi polepšit, protože tento chlebík opravdu stál za vyzkoušení. Autor: Jaja

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Jaja79, 3.5.2021

Kategorie: Chléb, Pečivo, Snídaně, Část dne

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 kghladká mouka
1 kostkadroždí
podle potřebyvlažná voda
2 ks středně velkéuvařená brambora
3 lžičkysůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do mísy nasypeme prosátou mouku, do středu uděláme důlek a nalijeme trochu vlažné vody, do které přidáme rozdrobené droždí. Necháme stát, aby vzešel kvásek.
  2. Následně přidáme nastrouhané brambory, sůl a přiléváme postupně vodu a vypracujeme jednotné těsto, které se odlepuje od stěn mísy. Necháme kynout při pokojové teplotě. Vody přiléváme tolik, abychom těsto neměli příliš tuhé, ale zase ani příliš řídké. Nedá se přesně říci kolik vody budeme potřebovat, záleží na kvalitě mouky, na kvalitě brambor.
  3. Když vidíme, že těsto zdvojnásobilo objem, přendáme ho na pracovní desku, kde vytvarujeme z těsta pěkný bochník, který přendáme do formy a tam ho necháme ještě kynout. Formu jsme vymastili tukem.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 250 stupňů 15 minut, potom teplotu snížíme na 190 stupňů a dopečeme 40 minut - sledujeme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit