Bramborový chlebíček i pro úplné začátečníky - starodávné těsto bez práce.
Fantastický chlebíček, který je téměř bez práce. Uvařila jsem 3 menší brambory, které jsem nastrouhala, přidala do těsta a chlebíček byl extra jemný. Určitě vyzkoušejte upéct. Autor: Mineralka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
1 kghladká mouka
1 kostkadroždí
400 mlvlažná voda
3 ksmenší uvařenou bramboru
3 lžičkysůl
- Ve sklenici s 200 ml vody rozpustíme droždí a necháme chvíli odstát. Vzíjde kvásek, který přidáme k mouce, přidáme i nastrouhané brambory a vypracujeme hladké těsto. Pokud máte těsto příliš husté, přidejte ještě vodu. Pokud je zase těsto příliš řídké, přidejte trochu více mouky (záleží na kvalitě mouky).
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zemiakový chlieb aj pre úplných začiatočníkov - starodávne cesto bez práce..
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ziemniaczany chlebek nawet dla zupełnie początkujących osób - dawne ciasto bez pracy..
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Kartoffelbrot auch für BackanfängerInnen - nach alter Rezeptur an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Burgonyás kenyér.
Naprosto super receptík,přidala jsem kmín a slunečnicová semínka a pecka :-)