Bramborový chlebíček i pro úplné začátečníky - starodávné těsto bez práce.

Recept Bramborový chlebíček i pro úplné začátečníky - starodávné těsto bez práce.

Přidal: Mineralka, 24.3.2020

Kategorie: Chléb, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Fantastický chlebíček, který je téměř bez práce. Uvařila jsem 3 menší brambory, které jsem nastrouhala, přidala do těsta a chlebíček byl extra jemný. Určitě vyzkoušejte upéct. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Mineralka, 24.3.2020

Kategorie: Chléb, Pečivo

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 kghladká mouka
1 kostkadroždí
400 mlvlažná voda
3 ksmenší uvařenou bramboru
3 lžičkysůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Hladkou mouku prosejeme do misky, do středu uděláme důlek, přidáme 3 zarovnané lžičky soli.
  2. Ve sklenici s 200 ml vody rozpustíme droždí a necháme chvíli odstát. Vzíjde kvásek, který přidáme k mouce, přidáme i nastrouhané brambory a vypracujeme hladké těsto. Pokud máte těsto příliš husté, přidejte ještě vodu. Pokud je zase těsto příliš řídké, přidejte trochu více mouky (záleží na kvalitě mouky).
  3. Kuličku těsta přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 20 minut.
  4. Po 20 minutách můžete přidat kmín nebo jiná semínka. Těsto přendáme do jánského skla (dno jsem vyložila pečícím papírem) a necháme chvíli kynout. Povrch ostrým nožem nakrojíme a dáme péct.
  5. Pečeme 15 minut na 270 stupňů (nastavte vaši nejvyšší teplotu v troubě) a potom teplotu snížíme na 180 a dopečeme dalších 55 minut - sledujeme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit