NejRecept.cz Pečivo Chléb Bramborový chlebíček i pro úplné začátečníky - starodávné těsto bez práce.
Bramborový chlebíček i pro úplné začátečníky - starodávné těsto bez práce.
Recept Bramborový chlebíček i pro úplné začátečníky - starodávné těsto bez práce.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Fantastický chlebíček, který je téměř bez práce. Uvařila jsem 3 menší brambory, které jsem nastrouhala, přidala do těsta a chlebíček byl extra jemný. Určitě vyzkoušejte upéct. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   24.3.2020

Bramborový chlebíček i pro úplné začátečníky - starodávné těsto bez práce.

Fantastický chlebíček, který je téměř bez práce. Uvařila jsem 3 menší brambory, které jsem nastrouhala, přidala do těsta a chlebíček byl extra jemný. Určitě vyzkoušejte upéct. Autor: Mineralka

55 min
Čas přípravy
70 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
hladká mouka
1 kostka
droždí
400 ml
vlažná voda
3 ks
menší uvařenou bramboru
3 lžičky
sůl
Postup receptu
Vytisknout
55 min
Čas přípravy
70 min
Čas vaření
  1. Hladkou mouku prosejeme do misky, do středu uděláme důlek, přidáme 3 zarovnané lžičky soli.
  2. Ve sklenici s 200 ml vody rozpustíme droždí a necháme chvíli odstát. Vzíjde kvásek, který přidáme k mouce, přidáme i nastrouhané brambory a vypracujeme hladké těsto. Pokud máte těsto příliš husté, přidejte ještě vodu. Pokud je zase těsto příliš řídké, přidejte trochu více mouky (záleží na kvalitě mouky).
  3. Kuličku těsta přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 20 minut.
  4. Po 20 minutách můžete přidat kmín nebo jiná semínka. Těsto přendáme do jánského skla (dno jsem vyložila pečícím papírem) a necháme chvíli kynout. Povrch ostrým nožem nakrojíme a dáme péct.
  5. Pečeme 15 minut na 270 stupňů (nastavte vaši nejvyšší teplotu v troubě) a potom teplotu snížíme na 180 a dopečeme dalších 55 minut - sledujeme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
gold    ·   11.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Naprosto super receptík,přidala jsem kmín a slunečnicová semínka a pecka :-)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář