Bramborový guláš

Bramborový guláš. Hotový bramborový guláš servírujeme podle chuti s chlebem nebo celozrnným pečivem. Autor: Lenulka

Přidal:, 26.5.2016
Kategorie: Guláš, Hlavní jídla, Polévky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Bramborový guláš

Suroviny

Suroviny :
500 gbrambor
1 kscibule
200 gjemného salámu
dle chutisůl, pepř
dle chutimajoránka
3 stroužkyčesneku
2 lžícejíška tmavá

Postup přípravy

  1. Brambory si oškrábeme a nakrájíme na kostky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou osolíme, opepříme, přidáme trochu drceného kmínu a mletou papriku a vaříme do měkka.Tip: Velikonoční babiččin mazanec
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, dáme na pánev osmažit, potom přidáme salám a také lehce osmahneme.
  3. Osmaženou směs přidáme do hrnce s brambory, zahustíme jíškou a nakonec dochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem.
    Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  4. Hotový bramborový guláš servírujeme podle chuti s chlebem nebo celozrnným pečivem.