Bramborový gulášek

Jeden z mých oblíbených hlavních chodů. I když tento guláš může někdo považovat pouze za polévku, já to považuji jako za hlavní chod. S domácím čerstvým křupavým chlebem vás zasytí na 200%. Vyzkoušejte a ještě, pokud máte domácí lečo, tak určitě přidejte. Já jsem bohužel neměla. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 27.7.2018
Kategorie: Polévky, Hlavní jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
Bramborový gulášek

Suroviny

2-3 ksvelké cibule
500 gtočeného párku
6-7 ksbrambor česnek
fazole
masový bujón
mouka
voda
sůl
pepř
červená paprika
majoránka

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme nahrubo a dáme ji restovat na rozpálený olej.
  2. Až bude cibule dozlatova orestovaná, přidáme nakrájený párek a po chvíli i brambory a fazoli. Zalijeme vodou a přidáme masový bujon.
  3. Vaříme pod pokličkou a ochutíme červenou paprikou, majoránkou. Také guláš osolíme a opepříme.
  4. Až jsou brambory měkké, tak guláš zahustíme moukou a vodou (mouku s vodou si promícháme v misce metličkou a vlijeme do vroucího guláše) mícháme, až cítíme, jak guláš houstne. Podáváme s chlebem.

Můj blog: Vaření s Tomem