Bramborový hrnec s fazolemi

Bramborový hrnec s fazolemi. Autor: sonizna

Přidal:, 30.11.2015
Kategorie: Luštěniny, Fazole, Hlavní jídla
Recept Bramborový hrnec s fazolemi

Suroviny

2 lžíceolej olivový
2 ksklobása
1 kscibule
4 stroužkyčesnek
1 ksplechovka fazolí
400 gbrambory
500 mlvývar zeleninový
6 ksmrkev
1 ksbobkový list
7 gsůl
7gpepř mletý
1 lžícepaprika sladká mletá

Postup přípravy

  1. Mrkev a brambory oloupeme. Nakrájíme – mrkev na tenká kolečka a bramboru na kostičky. Je důležité, aby kolečka mrkve byla opravdu tenká – mrkev se totiž vaří déle než brambory.Tip: Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou
  2. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a zpěníme je na oleji. Zasypeme mletou paprikou – stačí tak jedna lžíce a krátce opečeme. Poté přidáme mrkev a bramboru a klobásy nakrájené na půlkolečka.
  3. Krátce osmahneme a zalijeme vývarem. Vaříme 20 minut doměkka.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  4. Poté dochutme solí, pepřem a majoránkou.
  5. Podáváme s chlebem nebo jen tak.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce