Bramborový ježek
Bramborový ježek lze podávat jako příloha k jídlu nebo jako samotné hlavní jídlo. Naplnit si ho můžete libovolnými surovinami. Mňamka!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
1 kgvelké brambory
150 gsýr
10 plátkůslanina
1 ksstředně velká cibule
2 větvičkyrozmarýn
sůl
koření
olej
- Brambory si očistíme a uvaříme v celku do poloměkka v osolené vodě. Necháme vychladnout.
- Připravíme si plech na pečení, který vyložíme papírem nebo vymažeme olejem (máslem). Brambory si nakrájíme tak, abychom z nich dostali ježka a do každé mezery si vložíme střídavě plátek slaniny, cibule a sýra.
- Rozmarýn si nadrtíme a přidáme k němu sůl, pepř podle chuti a olej. Smícháme a polijeme toutou směsí (nebo potřeme) brambory a dáme je péct do předem vyhřáté trouby na 190 stupňů po dobu cca 40 minut - záleží na velikosti brambor. Dobrou chuť!
Zdroj: Nosalty
KOMENTÁŘE K RECEPTU