NejRecept.cz Chuťovky Bramborový ježek
Bramborový ježek
Recept Bramborový ježek
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Nosalty

Bramborový ježek lze podávat jako příloha k jídlu nebo jako samotné hlavní jídlo. Naplnit si ho můžete libovolnými surovinami. Mňamka!

NejLucka NejLucka    ·   14.1.2015

Bramborový ježek

Bramborový ježek lze podávat jako příloha k jídlu nebo jako samotné hlavní jídlo. Naplnit si ho můžete libovolnými surovinami. Mňamka!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

1 kg
velké brambory
150 g
sýr
10 plátků
slanina
1 ks
středně velká cibule
2 větvičky
rozmarýn
sůl
koření
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory si očistíme a uvaříme v celku do poloměkka v osolené vodě. Necháme vychladnout.
  2. Připravíme si plech na pečení, který vyložíme papírem nebo vymažeme olejem (máslem). Brambory si nakrájíme tak, abychom z nich dostali ježka a do každé mezery si vložíme střídavě plátek slaniny, cibule a sýra.
  3. Rozmarýn si nadrtíme a přidáme k němu sůl, pepř podle chuti a olej. Smícháme a polijeme toutou směsí (nebo potřeme) brambory a dáme je péct do předem vyhřáté trouby na 190 stupňů po dobu cca 40 minut - záleží na velikosti brambor. Dobrou chuť!

Zdroj: Nosalty

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář