Bramborový ježek

Bramborový ježek lze podávat jako příloha k jídlu nebo jako samotné hlavní jídlo. Naplnit si ho můžete libovolnými surovinami. Mňamka!

Přidal:, 14.1.2015
Kategorie: Chuťovky
Recept Bramborový ježek

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kgvelké brambory
150 gsýr
10 plátkůslanina
1 ksstředně velká cibule
2 větvičkyrozmarýn
sůl
koření
olej

Postup přípravy

  1. Brambory si očistíme a uvaříme v celku do poloměkka v osolené vodě. Necháme vychladnout.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Připravíme si plech na pečení, který vyložíme papírem nebo vymažeme olejem (máslem). Brambory si nakrájíme tak, abychom z nich dostali ježka a do každé mezery si vložíme střídavě plátek slaniny, cibule a sýra.
  3. Rozmarýn si nadrtíme a přidáme k němu sůl, pepř podle chuti a olej. Smícháme a polijeme toutou směsí (nebo potřeme) brambory a dáme je péct do předem vyhřáté trouby na 190 stupňů po dobu cca 40 minut - záleží na velikosti brambor. Dobrou chuť!Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky

Zdroj: Nosalty