Bramborový kynutý koláč s rozinkami

Sladké ovocné kynuté koláče jsou takové tradiční, ale co tak upéct sladký koláč z brambor? Je to opravdu zvláštní kombinace, ale výsledek stojí určitě za to. Spolu s rozinkami a citrónovou kůrou to je zajímavá kombinace. Určitě vyzkoušejte. Autor: Mineralka

Přidal:, 1.4.2019
Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Bramborový kynutý koláč s rozinkami

Suroviny

Těsto:
500 gpolohrubá mouka
70 gkr. cukr
50 mlolej
20 gdroždí
1 ksvejce
250 mlmléko
Náplň:
500 gbrambory
50 mlmléko
1 ksvejce
1 kscitron - kůra
100 gmoučkový cukr
podle chutirozinky

Postup přípravy

  1. Nejdříve připravíme těsto. Mléko ohřejeme, přidáme lžíci cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout při pokojové teplotě.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Brambory uvaříme v osolené vodě a necháme je vychladnout. Po vychladnutí je protlačíme, přidáme mléko, vajíčko, citronovou kůru, moučkový cukr a rozinky. Promícháme.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na hrubší plát, který přendáme na vymazaný pekáček, na těsto naneseme bramborovou hmotu a vidličkou uděláme pěkné vzory.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Dám péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 35-40 minut - sledujeme.