NejRecept.cz Dezerty Koláče Bramborový kynutý koláč s rozinkami
Bramborový kynutý koláč s rozinkami
Recept Bramborový kynutý koláč s rozinkami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   1.4.2019

Bramborový kynutý koláč s rozinkami

Sladké ovocné kynuté koláče jsou takové tradiční, ale co tak upéct sladký koláč z brambor? Je to opravdu zvláštní kombinace, ale výsledek stojí určitě za to. Spolu s rozinkami a citrónovou kůrou to je zajímavá kombinace. Určitě vyzkoušejte. Autor: Mineralka

35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

500 g
polohrubá mouka
70 g
kr. cukr
50 ml
olej
20 g
droždí
1 ks
vejce
250 ml
mléko

Náplň:

500 g
brambory
50 ml
mléko
1 ks
vejce
1 ks
citron - kůra
100 g
moučkový cukr
podle chuti
rozinky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve připravíme těsto. Mléko ohřejeme, přidáme lžíci cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout při pokojové teplotě.
  2. Brambory uvaříme v osolené vodě a necháme je vychladnout. Po vychladnutí je protlačíme, přidáme mléko, vajíčko, citronovou kůru, moučkový cukr a rozinky. Promícháme.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na hrubší plát, který přendáme na vymazaný pekáček, na těsto naneseme bramborovou hmotu a vidličkou uděláme pěkné vzory.
  4. Dám péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 35-40 minut - sledujeme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář