Bramborový kynutý koláč s rozinkami

Recept Bramborový kynutý koláč s rozinkami

Přidal: , 1.4.2019

Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Sladké ovocné kynuté koláče jsou takové tradiční, ale co tak upéct sladký koláč z brambor? Je to opravdu zvláštní kombinace, ale výsledek stojí určitě za to. Spolu s rozinkami a citrónovou kůrou to je zajímavá kombinace. Určitě vyzkoušejte. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 1.4.2019

Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

500 gpolohrubá mouka
70 gkr. cukr
50 mlolej
20 gdroždí
1 ksvejce
250 mlmléko

Náplň:

500 gbrambory
50 mlmléko
1 ksvejce
1 kscitron - kůra
100 gmoučkový cukr
podle chutirozinky

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve připravíme těsto. Mléko ohřejeme, přidáme lžíci cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout při pokojové teplotě.
  2. Brambory uvaříme v osolené vodě a necháme je vychladnout. Po vychladnutí je protlačíme, přidáme mléko, vajíčko, citronovou kůru, moučkový cukr a rozinky. Promícháme.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na hrubší plát, který přendáme na vymazaný pekáček, na těsto naneseme bramborovou hmotu a vidličkou uděláme pěkné vzory.
  4. Dám péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 35-40 minut - sledujeme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit