Bramborový salát a Cordon bleu

Přidal: NejLucka, 8.4.2015
Kategorie: Kuřecí maso, Vepřové maso, Telecí maso, Maso, Oběd
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Klasický smažené masíčko v trojobalu a uvnitř šunka a sýr. Jako přílohu můžete zvolit bramborový salát nebo vařené brambory. Dobrou chuť!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 8.4.2015
Kategorie: Kuřecí maso, Vepřové maso, Telecí maso, Maso, Oběd
SUROVINY
Budeme potřebovat:
4 kstelecí řízky (lze nahradit kuřecím nebo vepřovým)
4 plátkytvrdého sýra (gouda, ementál, eidam)
4 plátkyšunky
2 ksvejce
mletá červená paprika
olej na smažení
hladká mouka
strouhanka
pepř
sůl
- Plátky telecích řízků naklepeme, poprášíme mletou paprikou, osolíme a nakonec opepříme.
- Na maso poklademe vždy plátek šunky a plátek tvrdého sýra. Obložené telecí přeložíme a zajistíme po stranách párátky, nebo můžeme okraje mírně naklepat a tak je spojit. Řízky po obou stranách obalíme v mouce, v mírně osoleném, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
- Na rozpáleném oleji smažíme pozvolna, po každé straně asi 8 minut, nebo kapsy můžeme raději usmažit přímo ve fritéze. Příloha - bramborový salát nebo varené brambory.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
KOMENTÁŘE K RECEPTU