Bramborový salát

Klasika je klasika a někdy nemůže u nás doma chybět i klasický bramborový salát s vajíčky a majonézou. Já například míchám tatarskou omáčku, hořčici a majonézu. Někdo se vyhýbá hlavně hořčici, ale podle mě tam musí jít. Ale tak sto lidí, sto chutí, takže jak chcete. Pokud vám nepasuje, nemusíte dávat. Autor: HeMiShEk

Přidal:HeMiShEk, 8.5.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy, Saláty, Vánoce
Bramborový salát

Suroviny

1 kgbrambor
2 ksmrkve
2 kskyselý okurky
5 ksvajec
2 kscibule
3 lžícetatarské omáčky
1 lžíceplnotučné hořčice
Půl sklenicemajonézy
Podle chutisůl, pepř

Postup přípravy

  1. Brambory si uvaříme ve šlupce a vejce na tvrdo. Brambory oloupeme a namačkáme přes mřížku do velké mísy. Vejce také oloupeme a uděláme to samé. Osolíme a opepříme a vše pořádně promícháme.
  2. Mrkev očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Necháme je povařit aby změkly. Pak je scedíme a přidáme k bramborám. Cibuli si nakrájíme na jemno a také ji dáme do mísy. Pak ještě nakrájíme okurek na malé kostičky a též ho přidáme. Promícháme.
  3. Pak přidáme tatarskou omáčku, hořčici a majonézu. Vše pořádně promícháme a podle chuti dosolíme a nebo přidáme ještě majonézu. Přeji dobrou chuť.=)