Bramborový salát

Bramborový salát nesmí chybět na svátečním stole, i když už dnes si ho děláváme během roku běžně. Někdy jsme takto neměli možnost pochutnat si na tomto salátu a těšili jsme se na Vánoce právě na salát s řízkem nebo s rybou. Autor: Adddy

Přidal:, 30.12.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Vánoce
Bramborový salát

Suroviny

1,5 kgbrambor
3 ksmrkve
čtvrtkaceleru
malá konzervahrášku
300 gmajolky
dle chutisůl
dle chutikremžská hořčice
5-6 kskyselých okurek
3 ksvejce na tvrdo uvařená
1 kscibule

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Uvaříme mrkev a celer do měkka, vejce na tvrdo. Necháme vystydnout.
  2. Brambory protlačíme přes sítko na malé hranolky, vejce, mrkev i celer také. Okurky nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme okapaný hrášek.
  3. Směs osolíme, přidáme velkou lžíci kremžské hořčice, cibuli na drobno nakrájenou. Nakonec vmícháme majolku.
  4. Kdo má rád, může nastrouhat do salátu jedno malé jablíčko na hrubo.