Bramborový salát

Bramborový salát nesmí chybět na svátečním stole, i když už dnes si ho děláváme během roku běžně. Někdy jsme takto neměli možnost pochutnat si na tomto salátu a těšili jsme se na Vánoce právě na salát s řízkem nebo s rybou. Autor: Adddy

Přidal:, 30.12.2017
Kategorie: Sváteční pečení, Bramborový, Vánoce, Oběd, Saláty
Recept Bramborový salát

Suroviny

1,5 kgbrambor
3 ksmrkve
čtvrtkaceleru
malá konzervahrášku
300 gmajolky
dle chutisůl
dle chutikremžská hořčice
5-6 kskyselých okurek
3 ksvejce na tvrdo uvařená
1 kscibule

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Uvaříme mrkev a celer do měkka, vejce na tvrdo. Necháme vystydnout.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Brambory protlačíme přes sítko na malé hranolky, vejce, mrkev i celer také. Okurky nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme okapaný hrášek.
  3. Směs osolíme, přidáme velkou lžíci kremžské hořčice, cibuli na drobno nakrájenou. Nakonec vmícháme majolku.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Kdo má rád, může nastrouhat do salátu jedno malé jablíčko na hrubo.