Bramborový slaný koláč s mletým masem

Koláče se dají připravit i naslano. Vyzkoušejte, tento je hotová mňamka!

Přidal:, 15.3.2016
Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd
Recept Bramborový slaný koláč s mletým masem

Suroviny

1 kgbrambory
800 gmleté maso (kuřecí nebo vepřové)
1 kscibule
5 stroužkůčesnek
300 gtvrdý sýr
2 ksvejce
50 gmáslo
5 lžiczakysaná smetana
100 mlmléka
sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Kuřecí nebo vepřové mleté maso ochutíme solí a pepřem.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Na panvici na másle osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a necháme zatáhnout a na závěr přidáme česnek.
  3. Brambory očistíme a klasicky připravíme bramborovou kaši - do uvařených brambor přidáme sůl, pepř, mléko, máslo, pepř a promícháme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Připravíme si formu na pečení, kterou vymažeme máslem, na dno uložíme polovinu bramborové kaše, kterou pěkně uhladíme, navrstvíme nastrouhaný sýr, mleté maso, znovu trochu sýra a na vrch navrstvíme druhou polovinu bramborové kaše.
  5. Vajíčka spolu se zakysanou smetanou a máslem utřeme a polijeme vrch slaného koláče.Tip: Jahodový džem bez chemie
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 20 - 25 minut.

Zdroj: Vk