NejRecept.cz Maso Vepřové maso Bramborový slaný koláč s mletým masem
Bramborový slaný koláč s mletým masem
Recept Bramborový slaný koláč s mletým masem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vk

Koláče se dají připravit i naslano. Vyzkoušejte, tento je hotová mňamka!

NejLucka NejLucka    ·   15.3.2016

Bramborový slaný koláč s mletým masem

Koláče se dají připravit i naslano. Vyzkoušejte, tento je hotová mňamka!

Suroviny
1 kg
brambory
800 g
mleté maso (kuřecí nebo vepřové)
1 ks
cibule
5 stroužků
česnek
300 g
tvrdý sýr
2 ks
vejce
50 g
máslo
5 lžic
zakysaná smetana
100 ml
mléka
sůl a pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kuřecí nebo vepřové mleté maso ochutíme solí a pepřem.
  2. Na panvici na másle osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a necháme zatáhnout a na závěr přidáme česnek.
  3. Brambory očistíme a klasicky připravíme bramborovou kaši - do uvařených brambor přidáme sůl, pepř, mléko, máslo, pepř a promícháme.
  4. Připravíme si formu na pečení, kterou vymažeme máslem, na dno uložíme polovinu bramborové kaše, kterou pěkně uhladíme, navrstvíme nastrouhaný sýr, mleté maso, znovu trochu sýra a na vrch navrstvíme druhou polovinu bramborové kaše.
  5. Vajíčka spolu se zakysanou smetanou a máslem utřeme a polijeme vrch slaného koláče.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 20 - 25 minut.

Zdroj: Vk

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář