NejRecept.cz Část dne Oběd Brambory alla carbonara
Brambory alla carbonara
Recept Brambory alla carbonara
NejLucka NejLucka    ·   15.12.2014

Brambory alla carbonara

Vynikající pochoutka jako hlavní jídlo nebo jako příloha. Rychlá příprava a skvělá chuť!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

1 kg
brambory
1 ks
cibule
150 g
slanina
300 ml
smetana
80 g
parmazán
1 ks
vejce
sůl
pepř
nasekanou petrželku
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory si umejeme a dáme je vařit do poloměkka. Uvařené oloupeme a pokrájíme na plátky.
  2. Smetanu si smícháme s vajíčkem, sýrem. Dochutíme solí a pepřem. Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a cibuli také. Asi 2 lžíce slaniny si odložíme bokem, abychom mohli posypat brambory před koncem.
  3. Na pánvi si zpěníme máslo, přidáme cibuli a slaninu a osmahneme.
  4. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Připravíme si zapékací mísu, kterou si vymažeme máslem a ukládáme brambory. Brambory zalijeme připravenou smetanovou zálivkou, přidáme opraženou slaninu s cibulí a dáme zapéct na 200 stupňů prvních 15 minut. Potom teplotu snížíme a pečeme, dokud nesou brambory upečené. Před koncem posypeme vrch odloženou slaninou a trochou sýra a petrželkou. Dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář