Brambory na pánvi se slézem kučeravým
Sléz kučeravý je zapomenutá léčivá zelenina, listy obsahují slizové látky, silice, třísloviny. Využití - nejlépe čerstvé, do salátů, dále do polévek, zeleninových jídel, jako špenát, do francouzských brambor, s těstovinami, plněné listy. Vysušené listy (5:1) na čaj. Je to poměrně univerzální rostlina, listy a semena jsou jedlé za syrova i vařené. Částečně je mrazuvzdorná. Usnadňuje vykašlávání, působí při průduškových katarech, dýchavičnosti, při zápalu sliznice žaludku, při žaludečních vředech, při zápalech měchýře, hojení bércových vředů atd. Autor: PavelKar
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
800 gbrambory
100 gklobása, nebo měkký salám
3 ksvejce
1 dlmléko
1,5 dlkečup
50 glisty slézu kučeravého
- Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme. Na pánev dáme trochu oleje, poukládáme polovinu brambor.
- Na to poukládáme na kolečka pokrájenou klobásu nebo na kostičky měkký salám, na to posekané listy slézu, trochu posolíme, okořeníme a polejeme kečupem.
- Dále dáme druhou polovinu brambor, přikryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka.
KOMENTÁŘE K RECEPTU