Brambory plněné houbovou nádivkou

Jednoduché a hlavně rychle připravené hlavní jídlo nebo příloha.

Přidal:, 11.6.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy, Brambory, Plněné
Recept Brambory plněné houbovou nádivkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
větší brambory
houby (žampiony)
cibule
olej
smetana na vaření
sůl
pepř
tvrdý sýr
bramborový škrob (nemusí být)

Postup přípravy

  1. Větší brambory omyjeme a překrojíme na polovinu. Vnitřek vydlabeme a odložíme bokem.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  2. Připravíme si velký hrnec, do kterého nalijeme vodu, přivedeme do varu. Vložíme brambory a chvíli povaříme.
  3. Uvařené brambory vyjmeme a uložíme je na papírem vyložený plech na pečení.Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
  4. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme houby, rozmixovaný vnitřek brambor, bramborový škrob (nemusí být) a podusíme do měkka. Přidáme cibuli a na závěr přidáme smetanu a chvíli povaříme.
  5. Připravenou houbovou nádivku navrstvíme dovnitř brambor. Brambory vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 200 stupňů do zlata. Těsně před koncem vrch posypeme strouhaným sýrem.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.

Zdroj: Vk