Brambory v slaninovém županu

Vhodné jako příloha k chutnému masu nebo jen tak jako chuťovka ke dobrému filmu. Nebo také jako hlavní jídlo, jak jsem to udělala já. K tomu jsem podávala ještě dresink ze zakysané smetany a jarní cibulky a tatarskou omáčku s prolisovaným česnekem. Určitě vyzkoušejte. Rychlé, chutné a nenáročné na přípravu a samozřejmě zasytí to. Autor: Lacusin

Přidal:, 13.4.2015
Kategorie: Chuťovky, Hlavní jídla, Přílohy
Čas přípravy:
Čas vaření:
Brambory v slaninovém županu

Suroviny

brambory
plátky slaniny
koření na americké brambory

Postup přípravy

  1. Brambory umyjeme, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do misky. Přidáme koření na americké brambory a důkladně promícháme.
  2. Každou čtvrtinku obalíme slaninou a párátkem propíchneme, aby se slanina během pečení neodbalila. Ukladáme je na plech vyložený papírem.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 35 minut. Dobrou chuť!