NejRecept.cz Maso Vepřové maso Bratislavské plecko s těstovinami
Bratislavské plecko s těstovinami
Recept Bratislavské plecko s těstovinami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   18.5.2018

Bratislavské plecko s těstovinami

Venku je nevlídno, tak jsem to klukům trochu rozsvítila alespoň na talíři... :-) A co jste dnes vařili k obědu vy? Samozřejmě přílohu si můžete zvolit podle vlastní chuti, nám doma nejvíce chutnají kolínka. S omáčkou to je nebíčko v tlamičce. Autor: Danka

Suroviny
cca 800 g
vepřové plece (na plátky)
2 ks
středně velké cibule (nadrobno)
2 lžíce
rajského protlaku
1 sáček
mražené baby karotky
1/2 sáčku
mraženého hrášku
1 ks
čerstvá kořenová petržel (na kostičky)
2 ks
velké sterilované okurky
cca 750 ml
masového vývaru
šťáva z půlky citronu
200 ml
mléka
100 ml
smetany ke šlehání
voda
hladká mouka
sůl
mletý černý pepř
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Takto připravené plátky masa zprudka orestujeme na oleji, vyjmeme a uložíme na dno tlakového hrnce. Ve výpeku orestujeme cibuli, zalijeme trochou vody, promícháme a vlijeme na maso. Přidáme rajčatový protlak a sůl, zalijeme vývarem, aby maso bylo zcela ponořené, hrnec uzavřeme a dusíme asi 40 minut.
  3. Poté maso vyjmeme, vsypeme petržel a necháme asi 5 minut vařit. Přidáme mrkev a okurky a opět chvíli vaříme, nakonec vsypeme hrášek, vlijeme citronovou šťávu a záklechtku ze studené vody a trochy hladké mouky a vaříme asi 10 minut.
  4. V této fázi dochutíme solí a pepřem, zředíme mlékem a zjemníme smetanou, vložíme zpět maso a necháme prohřát.
Komentáře k receptu
Lenka85    ·   9.11.2020   ·   Odpovědět   ·  

Je to mňamka

Lenka85    ·   9.11.2020   ·   Odpovědět   ·  

Bratislavské plecko s těstovinami jsme dnes vyzkoušeli a je to mňamka...

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář