NejRecept.cz Dezerty Moučníky Bratislavské řezy s čokoládovou polevou
Bratislavské řezy s čokoládovou polevou
Recept Bratislavské řezy s čokoládovou polevou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Marta Mlyn    ·   24.4.2017

Bratislavské řezy s čokoládovou polevou

I hlavní město Slovenské republiky má svůj koláček. A velmi chutný. Základní těsta jsou spolu z osmi vajíček, ale je to na velký plech, zákusků vám vyjde mnoho, takže se nemusíte bát, že toho bude málo :) Rumovým sirupem zalévám jedno z těst, bude krásně vláčné a velmi chutné. Zajímavé na tomto koláčku je to, že spodní těsto potírám rozpuštěnou čokoládou a následně toto těsto převrátím opačně, čili čokoláda dole. Vyzkoušejte, u nás doma jsou velmi oblíbené. Autor: Marta M.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

8 ks
vajíčka
8 PL
kr. cukr
8 PL
polohrubá mouka
1 ks
prášek do pečiva

Náplň:

3 ks
žloutky
3 PL
moučkový cukr
1 ks
zlatý klas
200 ml
mléka
250 g
másla

Sirup:

100 g
kr. cukr
150 ml
voda
1 dcl
rum

Dále:

200 g
čokoláda
180 g
máslo
1 pohár
džem
Postup receptu
Vytisknout
  1. Peču 2 piškoty po 4 vajíčka na 180 st. asi 20 minut. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a po jednom přidávám žloutky, cukr a zlehka zamícháme mouku s práškem do pečiva.
  2. Z vody a cukru uvařím sirup, přidám rum a promíchám.
  3. Jednu piškotu namažu čokoládou a nechám ztuhnout. Převrátím a namažu džemem. Přikryji druhou piškotou a zalévám vychladlým sirupem.
  4. Krém:
    Z mléka a pudinku uvařím hustou kaši. Žloutky s moučkovým cukrem šlehám nad párou. Vyšlehané žloutky vyliju do teplého pudinku. Utřeme spolu a připravený krém namažu na piškot.
  5. Polijeme čokoládovou polevou. Nechám odstát v chladu do druhého dne a krajích ostrým zoubkovým nožem, který předem namočím do horké vody.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář