Bratislavské rohlíky plněné mákem a ořechy
I když nejsem z Bratislavy, tyto rohlíčky miluji. Mé oblíbené kynuté rohlíčky s makovou nebo ořechovou nádivkou. Pokud jste je ještě nezkoušeli, určitě nepřehlédněte tenhle recept. Autor: Mineralka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
300 gpolohrubá mouka
20 gdroždí
100 mlmléko
1 ksžloutek
45 gmoučkový cukr
120 gmáslo
špetkasůl
na potření menší vejce
Náplň:
200 gmletý mák
180 gmoučkový cukr
troškucitr. kůra
1 dclmléko
- Z droždí, teplého mléka a lžičky cukru uděláme kvásek. Z mouky, cukru, žloutku, měkkého másla a špetky soli, kvásku vypracujeme těsto, které necháme kynout.
- Z vykynutého těsta uděláme hada, kterého nakrájíme na caa 20 stejných kousků. Necháme kynout asi půl hodinu.
- Každý kousek vyválíme do oválného tvaru a naneseme náplň, kterou si připravíme následovně. Mléko dáme vařit spolu s cukrem, přidáme mletý mák a promícháme. Chvíli vaříme a odstavíme. Do odstaveného přidáme citronovou kůru a dobře zamícháme.
KOMENTÁŘE K RECEPTU