Bratislavský koláč s rybízovo ořechovou náplní

Recept Bratislavský koláč s rybízovo ořechovou náplní

Přidal: , 27.1.2016

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Rybíz

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Bratislavský koláč s rybízovo ořechovou náplní. Moučník je lepší na druhý den, kdy krásně zvláční a všechny chutě se rozleží a propojí. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 27.1.2016

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Rybíz

SUROVINY

Na těsto:

500 ghladké mouky
1 lžičkaperníkového koření
1 lžícejedlé sody
2 lžícemoučkového cukru
250 gHery nebo másla
2 ksvejce
20 gdroždí
špetkasoli

Na náplň:

300 grybízové marmelády
200 gmletých vlašských ořechů
200 gmoučkového cukru
100 mlrumu

Na dozdobení:

tmavá čokoládová poleva Dr.Oetker
50 gnahrubo nasekaných ořechů (vlašské, lískové, ...)

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Na vál prosijeme mouku, přidáme všechny ingredience určené na těsto a vypracujeme hladké pružné těsto, které si rozdělíme na tři stejné díly.
  2. Plech (35 x 25 cm) vysteleme pečícím papírem. Každý jednotlivý díl těsta vyválíme na velikost plechu.
  3. První placku přeneseme na plech a dáme na ni polovinu marmelády. Mleté vlašské ořechy promícháme s cukrem a polovinu této směsi nasypeme na marmeládu. Zakápneme polovinou rumu.
  4. Přeneseme druhý plát těsta a postup s náplněmi opakujeme. Navrch položíme poslední placku a necháme hodinu kynout v teplé místnosti. Těsto špejlí na několika místech popícháme až na dno.
  5. Troubu si předehřejeme na 180 st. a pečeme 30 - 40 minut. Plech necháme na mřížce vychladnout. Poté přestříkáme čokopolevou a pohážeme nahrubo sekanými ořechy. Moučník je lepší na druhý den, kdy krásně zvláční a všechny chutě se rozleží a propojí.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit