NejRecept.cz Dezerty Moučníky Bratislavský koláč s rybízovo ořechovou náplní
Bratislavský koláč s rybízovo ořechovou náplní
Recept Bratislavský koláč s rybízovo ořechovou náplní
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Bratislavský koláč s rybízovo ořechovou náplní. Moučník je lepší na druhý den, kdy krásně zvláční a všechny chutě se rozleží a propojí. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   27.1.2016

Bratislavský koláč s rybízovo ořechovou náplní

Bratislavský koláč s rybízovo ořechovou náplní. Moučník je lepší na druhý den, kdy krásně zvláční a všechny chutě se rozleží a propojí. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny

Na těsto:

500 g
hladké mouky
1 lžička
perníkového koření
1 lžíce
jedlé sody
2 lžíce
moučkového cukru
250 g
Hery nebo másla
2 ks
vejce
20 g
droždí
špetka
soli

Na náplň:

300 g
rybízové marmelády
200 g
mletých vlašských ořechů
200 g
moučkového cukru
100 ml
rumu

Na dozdobení:

tmavá čokoládová poleva Dr.Oetker
50 g
nahrubo nasekaných ořechů (vlašské, lískové, ...)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na vál prosijeme mouku, přidáme všechny ingredience určené na těsto a vypracujeme hladké pružné těsto, které si rozdělíme na tři stejné díly.
  2. Plech (35 x 25 cm) vysteleme pečícím papírem. Každý jednotlivý díl těsta vyválíme na velikost plechu.
  3. První placku přeneseme na plech a dáme na ni polovinu marmelády. Mleté vlašské ořechy promícháme s cukrem a polovinu této směsi nasypeme na marmeládu. Zakápneme polovinou rumu.
  4. Přeneseme druhý plát těsta a postup s náplněmi opakujeme. Navrch položíme poslední placku a necháme hodinu kynout v teplé místnosti. Těsto špejlí na několika místech popícháme až na dno.
  5. Troubu si předehřejeme na 180 st. a pečeme 30 - 40 minut. Plech necháme na mřížce vychladnout. Poté přestříkáme čokopolevou a pohážeme nahrubo sekanými ořechy. Moučník je lepší na druhý den, kdy krásně zvláční a všechny chutě se rozleží a propojí.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář