Bretaňské galettes plněné vejcem, šunkou a sýrem

Přidal: LENULKA, 27.5.2016
Kategorie: Oběd, Část dne, 15 minutovky, Chuťovky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Bretaňské galettes plněné vejcem, šunkou a sýrem. Autor: Lenulka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: LENULKA, 27.5.2016
Kategorie: Oběd, Část dne, 15 minutovky, Chuťovky
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Suroviny :
120 ghladké mouky
1 ksvětší vejce
250 mlvody
1 lžícemásla
Náplň :
vejce
šunka
eidam
- Vejce a mouku společně rozmícháme. Vznikne dost hustá hmota, do které začneme přilévat vodu. Vody možná spotřebujeme o něco méně, záleží na mouce a velikosti vejce, těsto nesmí být příliš hutné. Jakmile bude konzistence ideální, přidejte rozpuštěné máslo, které palačinkám dodá chuť a budou se i snáz otáčet.
- Připravíme si ingredience na náplň a palačinku dáme na pánev (střední teplota). Do jejího středu vše naskládejte - rozklepneme vajíčko, posypeme šunkou a strouhaným sýrem.. Okraje palačinky poskládejte do pěkného čtverečku a počkáme, až se vše pěkně zapeče. Někdy se může hodit přiklopit pánvičku víkem, palačinka se tolik nevysuší a vajíčko se lépe udělá.
KOMENTÁŘE K RECEPTU