Broskvové sklenice se smetanovou pěnou

Něco osvěžujícího na ty pekelné dny. U nás se nedá v kuchyni vydržet, proto jsem troubu ani nezapínala. Vždyť kdo by se chtěl u sporáku vařit ve vlastní šťávě. V takových vedrech upřednostňuji nepečené osvěžující dezerty, které vám "nezabijí" žaludek na celé odpoledne. Lehké, chutné, osvěžující jsou právě ovocné sklenice se šlehačkovou pěnou. Autor: Petra

Přidal:, 7.8.2018
Kategorie: Nepečené, Chuťovky, 15 minutovky
Čas přípravy:
Broskvové sklenice se smetanovou pěnou

Suroviny

Spodní vrstva:
600 gbroskví (pokud nejsou broskve čerstvé, můžeme použít konzervované - 1 plechovku)
podle chuticukr
2 bal.vanilkové pudinky
Smetanová vrstva:
500 mlrostlinné šlehačky
1 bal.zakysaná smetana (200 g)
1 ksmalý broskvový jogurt (150 ml)
podle chuticukr
Dále:
sušenky

Postup přípravy

  1. Broskve rozmixujeme a dolejeme vodou na 1 litr, přidáme pudinky a uvaříme pudink. Nalijeme do pohárků a necháme vychladnout.
  2. Šlehačku vyšleháme s cukrem do tuha a potom přišleháme zakysanou smetanu a broskvový jogurt. Naneseme na vychladlý pudink.
  3. Poslední vrstva jsou rozdrobené sušenky. Já jsem použila 1 balíček BeBe sušenek.