NejRecept.cz Dezerty Pudingy Broskvové sklenice se smetanovou pěnou
Broskvové sklenice se smetanovou pěnou
Recept Broskvové sklenice se smetanovou pěnou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Něco osvěžujícího na ty pekelné dny. U nás se nedá v kuchyni vydržet, proto jsem troubu ani nezapínala. Vždyť kdo by se chtěl u sporáku vařit ve vlastní šťávě. V takových vedrech upřednostňuji nepečené osvěžující dezerty, které vám "nezabijí" žaludek na celé odpoledne. Lehké, chutné, osvěžující jsou právě ovocné sklenice se šlehačkovou pěnou. Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   7.8.2018

Broskvové sklenice se smetanovou pěnou

Něco osvěžujícího na ty pekelné dny. U nás se nedá v kuchyni vydržet, proto jsem troubu ani nezapínala. Vždyť kdo by se chtěl u sporáku vařit ve vlastní šťávě. V takových vedrech upřednostňuji nepečené osvěžující dezerty, které vám "nezabijí" žaludek na celé odpoledne. Lehké, chutné, osvěžující jsou právě ovocné sklenice se šlehačkovou pěnou. Autor: Petra

15 min
Čas přípravy
Suroviny

Spodní vrstva:

600 g
broskví (pokud nejsou broskve čerstvé, můžeme použít konzervované - 1 plechovku)
podle chuti
cukr
2 bal.
vanilkové pudinky

Smetanová vrstva:

500 ml
rostlinné šlehačky
1 bal.
zakysaná smetana (200 g)
1 ks
malý broskvový jogurt (150 ml)
podle chuti
cukr

Dále:

sušenky
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
  1. Broskve rozmixujeme a dolejeme vodou na 1 litr, přidáme pudinky a uvaříme pudink. Nalijeme do pohárků a necháme vychladnout.
  2. Šlehačku vyšleháme s cukrem do tuha a potom přišleháme zakysanou smetanu a broskvový jogurt. Naneseme na vychladlý pudink.
  3. Poslední vrstva jsou rozdrobené sušenky. Já jsem použila 1 balíček BeBe sušenek.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář