NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Ovocné dorty Broskvový dort s jemným tvarohovým krémem.
Broskvový dort s jemným tvarohovým krémem.
Recept Broskvový dort s jemným tvarohovým krémem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Maroš Lumnitzer

Rychlý broskvový dort, který můžete připravit na oslavy nebo jen tak během víkendu, když máte chuť na něco sladkého. Příprava není vůbec náročná – piškotové korpusy stačí naplnit nadýchaným tvarohovým krémem a všechno zakončit broskvovým želé. Výsledek je víc než dokonalý. Autor: Maroš Lumnitzer

Naďa Černá Naďa Černá    ·   29.4.2025

Broskvový dort s jemným tvarohovým krémem.

Rychlý broskvový dort, který můžete připravit na oslavy nebo jen tak během víkendu, když máte chuť na něco sladkého. Příprava není vůbec náročná – piškotové korpusy stačí naplnit nadýchaným tvarohovým krémem a všechno zakončit broskvovým želé. Výsledek je víc než dokonalý. Autor: Maroš Lumnitzer

40 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Korpus:

3 ks
vejce
120 g
moučkový cukr
120 g
hladká mouka
1 lžička
prášek do pečiva
1 lžíce
kakao

Krém:

500 g
jemný tvaroh
1 bal.
vanilkový cukr
6 plátků
želatina

Broskvová vrstva

podle potřeby
broskvový kompot
4 plátky
želatina
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Ovocné dorty patří mezi mé nejoblíbenější. Jsou svěží, šťavnaté a můžete si je připravit pokaždé jiným způsobem – stačí jen vyměnit druh ovoce. Já jsem tentokrát použila broskve, ale pokud byste je doma neměli, můžete místo nich sáhnout i po meruňkách nebo jahodách.

  1. Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny.
  2. Ve druhé míse smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao. Suché ingredience postupně přidáváme k mokrým a důkladně zapracujeme.
  3. Hotové těsto můžeme upéct v jedné dortové formě a následně ho překrojit napůl. Jinou možností je upéct ho ve dvou dortových formách se stejným průměrem. Já jsem zvolila druhou možnost.
  4. Těsto pečeme při teplotě 170 °C přibližně 15 až 20 minut – sledujeme.
  5. Dokud se korpus peče, připravíme si krém. Želatinu namočíme do vody a zahříváme ji, dokud se nerozpustí. Tvaroh vyšleháme s cukrem, přidáme želatinu a takto připravený krém naneseme na vychladlý korpus.
  6. Broskve z konzervy rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme želatinu, kterou jsme rozpustili stejně jako v případě krému, promícháme a naneseme na dort. Já jsem pro lepší efekt pokladla na vrch dortu plátky broskví, které jsem potom zalila želatinou.
  7. Dort necháme ztuhnout (ideálně v lednici) a následně jej můžeme podávat.

Dort vypadá sám o sobě velmi dobře, takže ho nemusíte nijak zdobit. Pokud by vám ale přece jen nějaká ozdoba chyběla, navrch můžete položit plátky broskví nebo přidat kopeček šlehačky. Máte chuť ještě na nějaký broskvový dezert? Vyzkoušejte tento nepečený tvarohový koláč, který budete mít hotový během několika minut.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář