Broskvový koláč se zakysanou smetanou

Přidal: Gaštanka, 6.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Broskve, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Svěží, lehký a chutný koláček, který zachutná každému. Jednoduchá příprava a dá se říci, že je hotový za hodinku (u šikovných hospodyněk i dříve). Mňamka!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Gaštanka, 6.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Broskve, Podle ovoce
SUROVINY
Těsto:
200 gmáslo
2 ksvejce
150 gmoučkový cukr
1 bal.prášek do pečiva
400 ghladká mouka
Krém:
2 bal.vanilkový pudink
6 lžickr. cukr
600 mlmléka
400 gzakysaná smetana
4 ksbílky
470 gbroskve
- Máslo si vymícháme s cukrem do pěny a postupně vmícháme vajíčka. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a připravené těsto si rozdělíme na 2 části. Necháme odpočívat v lednici zabalené v alobalu nebo fólii minimálně půl hodinu.
- Dokud těsto odpočívá, připravíme si krém. V mléce si rozpustíme cukr, přidáme pudinkové prášky a uvaříme hustý krém. Necháme vychladnout. Zakysanou smetanu si smícháme s broskvemi, které jsme si nakrájeli na malé kostičky. Takto připravenou smetanu si vmícháme do vychladlého pudinku. Bílky si vyšleháme na tuhý sníh a jemně je vmícháme do nádivky.
- Odleželé těsto si na pracovní desce zpracujeme do požadované velikosti plechu. Popícháme vidličkou, navrstvíme krém, zakryjeme druhým těstem, znovu popícháme vidličkou a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů.
- Upečený koláček necháme vychladnout a odložíme ho na pár hodin do chladničky. Posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Pfirsichkuchen mit saurer Sahne an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Őszibarackos-tejfölös sütemény.
KOMENTÁŘE K RECEPTU