Brownies trojúhelníčky

I letos jsem se dala na pečení koláčku pod názvem brownies. Tradičně ho peču na Vánoce, ale musím se přiznat, že i během roku zkouším nové recepty, abych na Vánoce připravila ten nejlepší koláček tohoto typu. Čokoládový, sladký a připravený z ne až tolik velkého množství mouky. Určitě zkuste, je vynikající. Autor: Lucka

Přidal:, 10.12.2017
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Nejlepší dezerty, Brownies
Recept Brownies trojúhelníčky

Suroviny

92 ghořké čokolády
92 gmásla
42 ghladké mouky
2 lžičkykypřícího prášku
20 gholandského kakaa
40 gnasekané hořké čokolády
2 ksvejce
3 lžícekrupicového cukru

Postup přípravy

  1. Čokoládu s máslem roztopíme ve vodní lázni a necháme mírně zchládnout.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  2. V míse vyšleháme vejce s cukrem.
    Roztopenou čokoládu vmícháme mixérem k vejcím.
  3. Poté přimícháme kakao s moukou a kypřícím práškem.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  4. Nakonec přidáme kousky čokolády a dobře promícháme. Vznikne velmi hustá směs, kterou dáme na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Pečeme při 170 stupních asi 25 minut.Tip: Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou