Brynzové halušky se slaninou a cibulkou

Pravé slovenské jídlo - brynzové halušky se slaninou a cibulkou. Chutná Vám slovenská klasika?

Přidal:, 16.2.2015
Kategorie: Oběd
Recept Brynzové halušky se slaninou a cibulkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
600 gbrambory
150 gmouka hladká
150 gmouka polohrubá
1 lžičkasůl
250 gbrynza
50 gmáslo
100 gslanina uzená
50 gcibule

Postup přípravy

  1. Brambory si očistíme a na jemném struhadle si je nastrouháme. Přidáme sůl, polohrubou a hladkou mouku a vypracujeme těsto.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Ve větším hrnci si necháme sevřít vodu. Když nám voda vře, pomocí děravé vařečky si protláčame halušky.
  3. Počkáme, dokud halušky vyjdou na povrch a počkáme cca 3 minutky. Halušky vyjmeme a polijeme rozpuštěným máslem, přidáme brynzu a důkladně promícháme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Slaninu si nakrájíme na kostičky a na sucho na pánvičce osmahneme. Cibulku si opražíme ve výpeku ze slaniny.
  5. Podáváme teplé. Dobrou chuť!Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Izabelka