NejRecept.cz Část dne Oběd Brynzové halušky se slaninou a cibulkou
Brynzové halušky se slaninou a cibulkou
Recept Brynzové halušky se slaninou a cibulkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Izabelka

Pravé slovenské jídlo - brynzové halušky se slaninou a cibulkou. Chutná Vám slovenská klasika?

NejLucka NejLucka    ·   16.2.2015

Brynzové halušky se slaninou a cibulkou

Pravé slovenské jídlo - brynzové halušky se slaninou a cibulkou. Chutná Vám slovenská klasika?

Suroviny

Budeme potřebovat:

600 g
brambory
150 g
mouka hladká
150 g
mouka polohrubá
1 lžička
sůl
250 g
brynza
50 g
máslo
100 g
slanina uzená
50 g
cibule
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory si očistíme a na jemném struhadle si je nastrouháme. Přidáme sůl, polohrubou a hladkou mouku a vypracujeme těsto.
  2. Ve větším hrnci si necháme sevřít vodu. Když nám voda vře, pomocí děravé vařečky si protláčame halušky.
  3. Počkáme, dokud halušky vyjdou na povrch a počkáme cca 3 minutky. Halušky vyjmeme a polijeme rozpuštěným máslem, přidáme brynzu a důkladně promícháme.
  4. Slaninu si nakrájíme na kostičky a na sucho na pánvičce osmahneme. Cibulku si opražíme ve výpeku ze slaniny.
  5. Podáváme teplé. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Izabelka

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty