Brynzové halušky se slaninou a cibulkou
Pravé slovenské jídlo - brynzové halušky se slaninou a cibulkou. Chutná Vám slovenská klasika?
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
600 gbrambory
150 gmouka hladká
150 gmouka polohrubá
1 lžičkasůl
250 gbrynza
50 gmáslo
100 gslanina uzená
50 gcibule
- Brambory si očistíme a na jemném struhadle si je nastrouháme. Přidáme sůl, polohrubou a hladkou mouku a vypracujeme těsto.
- Ve větším hrnci si necháme sevřít vodu. Když nám voda vře, pomocí děravé vařečky si protláčame halušky.
- Počkáme, dokud halušky vyjdou na povrch a počkáme cca 3 minutky. Halušky vyjmeme a polijeme rozpuštěným máslem, přidáme brynzu a důkladně promícháme.
- Slaninu si nakrájíme na kostičky a na sucho na pánvičce osmahneme. Cibulku si opražíme ve výpeku ze slaniny.
- Podáváme teplé. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Izabelka
KOMENTÁŘE K RECEPTU