NejRecept.cz Část dne Oběd Brynzové pirohy se slaninou, pórkem a smetanou
Brynzové pirohy se slaninou, pórkem a smetanou
Recept Brynzové pirohy se slaninou, pórkem a smetanou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Majka0407

Klasické slovenské jídlo, které miluje snad každý. Uvnitř nádivka z brynzy. Autor: Majka0407

Majka0407    ·   14.5.2015

Brynzové pirohy se slaninou, pórkem a smetanou

Klasické slovenské jídlo, které miluje snad každý. Uvnitř nádivka z brynzy. Autor: Majka0407

Suroviny

Budeme potřebovat:

450 g
brambory
500 g
polohrubé mouky
1 ks
vejce
200 ml
teplé vody
1,5 lžičky
soli
125 g
brynzy
70 g
másla
cca 100 g
uzené slaniny
smetana
cibulka (příp. pažitka, kopr, ...)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory uvaříme ve slupce. Nejlepší den předem. Oloupeme a najemno nastrouháme. Z mouky, vejce, soli, vody a 2 lžíce nastrouhaných uvařených brambor zahnete těsto. Rozdělíme na dvě poloviny a necháme odstát cca 10 minut.
  2. Mezitím si připravíme nádivku. Zbytek nastrouhaných brambor, brynzu a máslo utřeme na nádivku. Mírně osolíme. Těsto rozválíme na tloušťku asi 2 mm a vykrajujeme kolečka, které naplníme nádivkou. Těsto přeložíme a přitiskneme kraje vidličkou. Mám i formičku na pirohy, ale jaksi mi to takto lépe pasuje.
  3. Pirohy vaříme v dostatečném množství vody, do které jsme přidali 1 lžíce oleje a trochu soli. Když pirohy sevřou, ještě je krátce povaříme cca 5-7 minut. Po vyjmutí z vody je opláchneme vlažnou vodou.
  4. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme. Polijeme nimi pirohy na talíři a přidáme zakysanou smetanu, případně kopr, pažitku, cibulku (praženou), kdo má jak rád.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář