Bublanina s bílkovou pěnou

Dnes taková rychlovka. Ještě jsem měla mražené ovoce v záloze, tak jsem to konečene spotřebovala. Řeknu vám, musela jsem to rychle odložit, protože se to ztrácelo teplé z plechu bleskovou rychlostí. Zůstalo ještě pár kousků, ale to už ani nedávám ven, abych jsem měla ještě zítra na svačinu do práce. Autor: Simona

Přidal:, 1.2.2018
Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví
Recept Bublanina s bílkovou pěnou

Suroviny

5 ksvaječný žloutek
5 ksvaječný bílek
350 gpolohrubá mouka
150 mlrostlinný olej
250 mlplnotučné mléko
1 ksprášek do pečiva
trochunastrouhaná citronová kůra
130 gmoučkový cukr
100 gkrystalový cukr
libovolného ovoce

Postup přípravy

  1. Žloutky utřeme s kr. cukrem, přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva, mléko, rostlinný olej, trochu citronové kůry.Tip: Velikonoční pečivo OVEČKY bez formy na pečení
  2. Těsto vylijeme na olejem potřený a moukou vysypaný plech. Poklademe libovolné ovoce a dáme zapéct do vyhřáté trouby asi na 25 minut, třeba sledovat. Trouba na 180 st.
  3. Mezitím si vyšleháme z bílků a moučkového cukru sníh, který potřeme na koláč těsně před dopečením.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  4. Hotové můžeme posypat moučkovým cukrem a vanilkou.