NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Bublanina s bílkovou pěnou
Bublanina s bílkovou pěnou
Recept Bublanina s bílkovou pěnou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Simona

Dnes taková rychlovka. Ještě jsem měla mražené ovoce v záloze, tak jsem to konečene spotřebovala. Řeknu vám, musela jsem to rychle odložit, protože se to ztrácelo teplé z plechu bleskovou rychlostí. Zůstalo ještě pár kousků, ale to už ani nedávám ven, abych jsem měla ještě zítra na svačinu do práce. Autor: Simona

NejLucka NejLucka    ·   1.2.2018

Bublanina s bílkovou pěnou

Dnes taková rychlovka. Ještě jsem měla mražené ovoce v záloze, tak jsem to konečene spotřebovala. Řeknu vám, musela jsem to rychle odložit, protože se to ztrácelo teplé z plechu bleskovou rychlostí. Zůstalo ještě pár kousků, ale to už ani nedávám ven, abych jsem měla ještě zítra na svačinu do práce. Autor: Simona

Suroviny
5 ks
vaječný žloutek
5 ks
vaječný bílek
350 g
polohrubá mouka
150 ml
rostlinný olej
250 ml
plnotučné mléko
1 ks
prášek do pečiva
trochu
nastrouhaná citronová kůra
130 g
moučkový cukr
100 g
krystalový cukr
libovolného ovoce
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky utřeme s kr. cukrem, přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva, mléko, rostlinný olej, trochu citronové kůry.
  2. Těsto vylijeme na olejem potřený a moukou vysypaný plech. Poklademe libovolné ovoce a dáme zapéct do vyhřáté trouby asi na 25 minut, třeba sledovat. Trouba na 180 st.
  3. Mezitím si vyšleháme z bílků a moučkového cukru sníh, který potřeme na koláč těsně před dopečením.
  4. Hotové můžeme posypat moučkovým cukrem a vanilkou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář