Bublanina s třešněmi

Třešně se nám už pomalu začínají červenat na stromě, tak přidávám recept pro inspiraci na mou třešňovou bublaninu, na kterou nedám dopustit. Toto základní těsto dělávám na každou bublaninu, obměňuji už pouze ovoce. Nejraději mám třešňovou bublaninu, je šťavnatá a chutná, ale ani jahodová nebo malinová není špatná. Určitě vyzkoušejte. Autor: Danka

Přidal:, 21.5.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Bublanina s třešněmi

Suroviny

200 g krystalu
1 bal.vanilkový cukr
4 ksvejce
100 mlhorké vody
100 mloleje
1 bal.prášek do pečiva
250 ghladké mouky
špetkasoli
vypeckované třešně

Postup přípravy

  1. Žloutky ušlehat s cukrem, přidat vodu, olej, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků ušlehaný se špetkou soli.
  2. Nalít do malého pekáčku (32x22cm), poklást vypeckovanými třešněmi.
  3. Péct asi 35 minut na 180 stupňů.