Zeleninový koláč z listového těsta
Přidáno: 24.5.2018
2/3 lístkového těsta rozválíme v tenký plát, dáme do malého plechu vyloženého pečícím papírem. Dno propícháme vidličkou. Zbytek těsta uložíme do lednice. Těsto dáme do trouby přeedehřáté na 200 stupňů asi na 20 minut. Nebojíme se toho, když se těsto nafoukne a zredukují se nám boky, které jsme si původně vytvarovali. Mraženou zeleninu si dáme vařit do mírně osolené vody, cibuli si nakráíme najemno a osmahneme ji na olivovém oleji. Poté k ní přidáme i zeleninu a vše orestujeme. Přidáme česnek, osolíme a opepříme... Autor: Lucka
ZOBRAZIT RECEPT
Vepřové kostky na pivu a zelenině, cuketové halušky
Přidáno: 27.10.2017
Cuketová sezóna už dávno skončila, ale v obchodě si umíte koupit zeleninu všech druhů. Vyzkoušejte cuketové halušky. Nedávno jsem dělala i špenátové a musím říci, že byly fantastické. Omáčka chutná, s masíčkem. Na omáčku jsem použila pivo, které mi stálo v lednici už delší dobu, tak šup s ním do vaření. Nebojte se :) je to opravdu vynikající. Autor: Naďa I. (Rebeka)
ZOBRAZIT RECEPT
Těstoviny s houbovou omáčkou
Přidáno: 25.8.2017
Tradiční hlavní chod, kterým určitě nic nezkazíte. Jednoduše uvaříte těstoviny, uděláte omáčku z mléka, taveného sýra, zahustíte to plátkem másla a hladkou moukou (kdo nemá rád zahušťování moukou, použije smetanu) a samozřejmě v mém případě nesměli chybět sušené houby, které to dokonale ochutili. Autor: LuckaZubata
ZOBRAZIT RECEPT