NejRecept.cz Dezerty Koláče Buchta KRAVIČKA
Buchta KRAVIČKA
Recept Buchta KRAVIČKA
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   16.4.2019

Buchta KRAVIČKA

Velmi oblíbený dezert i u nás doma. A přitom ještě i velmi jednoduchý na přípravu. Určitě ho zvládne připravit i začátečnice v pečení. Stačí pouze postupovat podle instrukcí a není šance, aby vám nevyšel jako mně. Autor: Danka

25 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Suroviny
Směs I.:
450 g
tvarohu ve staniolu
1 bal.
Salko
2 ks
vejce
1 bal.
vanilkový cukr
2 vrchovaté lžíce
hladké mouky
Směs II.:
200 g
rozpuštěné hořké čokolády (já dala čoko na vaření z Lidlu)
125 g
změklého másla
1 vrchovatá lžíce
moučkového cukru
3 ks
vejce
1/2 lžičky
prášku do pečiva
2 vrchovaté lžíce
polohrubé mouky
špetka
soli
Postup receptu
Vytisknout
  1. Čokoládu rozpustit ve vodní lázni a nechatmírně zchladnout.
  2. V míse utřít máslo s cukrem do pěny, přidat sůl, postupně zašlehat mixerem jedno vejce po druhém, zchladlou čokoládu a nakonec vmíchat mouku s práškem do pečiva.
  3. Na vymazaný a vysypaný plech (32x22cm) natřít 2/3 tmavé směsi, pak lžící naklást hromádky světlé směsi a do středu každé z nich dát ještě část tmavé.
  4. Pak vidličkou projet vlny a dát do trouby na 45 minut na 160 stupňů.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář