Buchta KRAVIČKA

Velmi oblíbený dezert i u nás doma. A přitom ještě i velmi jednoduchý na přípravu. Určitě ho zvládne připravit i začátečnice v pečení. Stačí pouze postupovat podle instrukcí a není šance, aby vám nevyšel jako mně. Autor: Danka

Přidal:, 16.4.2019
Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Buchta KRAVIČKA

Suroviny

Směs I.:
450 gtvarohu ve staniolu
1 bal.Salko
2 ksvejce
1 bal.vanilkový cukr
2 vrchovaté lžícehladké mouky
Směs II.:
200 grozpuštěné hořké čokolády (já dala čoko na vaření z Lidlu)
125 gzměklého másla
1 vrchovatá lžícemoučkového cukru
3 ksvejce
1/2 lžičkyprášku do pečiva
2 vrchovaté lžícepolohrubé mouky
špetkasoli

Postup přípravy

  1. Čokoládu rozpustit ve vodní lázni a nechatmírně zchladnout. Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. V míse utřít máslo s cukrem do pěny, přidat sůl, postupně zašlehat mixerem jedno vejce po druhém, zchladlou čokoládu a nakonec vmíchat mouku s práškem do pečiva.
  3. Na vymazaný a vysypaný plech (32x22cm) natřít 2/3 tmavé směsi, pak lžící naklást hromádky světlé směsi a do středu každé z nich dát ještě část tmavé. Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Pak vidličkou projet vlny a dát do trouby na 45 minut na 160 stupňů.