NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Buchta se sýrem ricotta a povidly
Buchta se sýrem ricotta a povidly
Recept Buchta se sýrem ricotta a povidly
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Nejchutnější koláč, jaký jsem jedla za poslední čas. Miluji domácí povidla a ještě v kombinaci s tvarohem nebo jiným sýrem je neskutečně dobrý. Určitě stojí za vyzkoušení. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   5.8.2021

Buchta se sýrem ricotta a povidly

Nejchutnější koláč, jaký jsem jedla za poslední čas. Miluji domácí povidla a ještě v kombinaci s tvarohem nebo jiným sýrem je neskutečně dobrý. Určitě stojí za vyzkoušení. Autor: Karambola

15 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
200 g
krystalový cukr
100 ml
voda
100 ml
olej
300 g
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva

Dále:

1 pohár
povidla
500 g
ricotta
1 bal.
vanilkový cukr
dle chuti
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Vajíčka vyšleháme s kr. cukrem do pěny, přidáme olej, vodu a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Promícháme a připravené těsto nalijeme na klasický velký plech s vyššími okraji (já plech vyložila pečícím papírem).
  3. Na těsto navrstvíme hromádky povidel a ricottové náplně (smícháme všechny potřebné suroviny).
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi 20-25 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář