Buchta ze švestkových povidel

Včera jsem pekla jednoduchou buchtu, kterou máme doma velmi rádi. Je připravena do půl hodinky a velmi chutná. Doma používám pouze domácí povidla, ale určitě to půjde i z kelímku z obchodu. Autor: Petra

Přidal:, 3.10.2019
Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Buchta ze švestkových povidel

Suroviny

Těsto:
400 ghladké mouky
170 gcukr moučka
100 gmásla
2 ksvejce
250 gšvestkových povidel
400 mlmléka
10 gkakaa
2 lžičkyjedlé sody
1 lžičkarumového aroma
Krém:
200 gzakysané smetany
80 gšvestkových povidel

Postup přípravy

  1. Utřeme cukr s máslem. Přidáme vejce, povidla, mouku smíchanou se sodou a kakaem, aroma a mléko.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Vše dobře promícháme a rozetřeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu (38x25cm).
  3. Ve středně vyhřáté troubě (asi 180 stupňů) pečeme asi 25 minut.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Po vychladnutí potřeme tenkou vrstvou povidel a na povidla natřeme krém (zakysanou smetanu smícháme s povidly). Dozdobíme dle vlastní fantazie.