NejRecept.cz Dezerty Koláče Buchta ze švestkových povidel
Buchta ze švestkových povidel
Recept Buchta ze švestkových povidel
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Včera jsem pekla jednoduchou buchtu, kterou máme doma velmi rádi. Je připravena do půl hodinky a velmi chutná. Doma používám pouze domácí povidla, ale určitě to půjde i z kelímku z obchodu. Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   3.10.2019

Buchta ze švestkových povidel

Včera jsem pekla jednoduchou buchtu, kterou máme doma velmi rádi. Je připravena do půl hodinky a velmi chutná. Doma používám pouze domácí povidla, ale určitě to půjde i z kelímku z obchodu. Autor: Petra

30 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

400 g
hladké mouky
170 g
cukr moučka
100 g
másla
2 ks
vejce
250 g
švestkových povidel
400 ml
mléka
10 g
kakaa
2 lžičky
jedlé sody
1 lžička
rumového aroma

Krém:

200 g
zakysané smetany
80 g
švestkových povidel
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Utřeme cukr s máslem. Přidáme vejce, povidla, mouku smíchanou se sodou a kakaem, aroma a mléko.
  2. Vše dobře promícháme a rozetřeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu (38x25cm).
  3. Ve středně vyhřáté troubě (asi 180 stupňů) pečeme asi 25 minut.
  4. Po vychladnutí potřeme tenkou vrstvou povidel a na povidla natřeme krém (zakysanou smetanu smícháme s povidly). Dozdobíme dle vlastní fantazie.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář